Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neurokirurg

Bogat i buran život: tko je Josip Paladino

Josip Paladino
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
28.03.2018.
u 20:53

Supruga arhitektica Zrinka Paladino javno se suprotstavila tendama na Cvjetnom

Prof. dr. sc. Josip Paladino rođen je u Splitu 1950. godine, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na zagrebačkoj Medicini. Karijeru je proveo na Klinici za neurokirurgiju KBC-a Zagreb, predstojnik te klinike bio je od 1995. do 2015. godine, a bio je i ravnatelj te bolnice. U toj fazi pokrenuo je projekt gradnje “novog Rebra” za što ga se prozivalo i optuživalo, a kada je oslobođen svih optužbi, više nije vraćen na funkciju ravnatelja zbog isteka mandata.

U braku je sa Zrinkom Paladino, arhitekticom koja se javno suprotstavila postavljanju golemih tendi i staklene terase na zagrebačkom Cvjetnom trgu te koja je u nizu navrata otvoreno upozorila na nestručne poteze u urbanističkom uređenju metropole. Roditelji su trojice sinova, Jurja, Luke i Joška.

Profesor Josip Paladino autor je više stotina stručnih i znanstvenih radova te član niza stručnih organizacija, a javnosti je, osim kao liječnik, poznat i kao vatreni hajdukovac. Bio je i predsjednik Nadzornog odbora tog splitskog kluba, a s te funkcije povukao se zbog, kako je tada napisao u priopćenju, osobnih razloga.

Josip Paladino
1/6

Bilo je to za afere Karlovačka banka u kojoj je od svjedoka postao optuženik zbog poslova svoje tvrtke s tom bankom. Dio istrage postali su, naime, krediti koje je Paladinovoj tvrtki dala Karlovačka banka bez, kako se tada pisalo, sredstava osiguranja za njih. Riječ je o ukupnom iznosu od 18,3 milijuna kuna za zemljište i gradnju privatne poliklinike koju nikad nije sagradio, a taj proces u tijeku je na zagrebačkom Županijskom sudu.

Prof. Paladino predsjednik je Hrvatskog društva za lubanjsku osnovicu te član Hrvatske akademije medicinskih znanosti i niza hrvatskih, ali i svjetskih stručnih udruženja. Neurokirurgiji Rebra osigurao je akreditaciju Europskog društva neurokirurga što je pozicioniralo taj odjel kao centar izvrsnosti za neurokirurgiju. Educirao se na brojnim svjetskim institucijama, a sve to znanje, više je puta znao istaknuti, najkorisnijim se pokazalo kao kirurgu za Domovinskog rata. Nikad nije htio otići raditi u inozemstvo za što je imao mnoge mogućnosti.

Komentara 93

DU
Deleted user
07:21 29.03.2018.

Lijecnik i gospodin od glave do pete. Pomogao je mnogima. Treba ga zadrzati u sustavu da obrazuje mlade. Imao sam srecu u nesreci da mi clan obitelji zavrsi na njegovom odjelu. Poslije sam proucavao strane studije na pacijentima sa istom dijagnozom. Za bolest koju u UK i SAD treba u prosjeku 7 godina da se postavi dijagnoza, njegov tim je postavio dijagnozu u 2 tjedna. Operacija prosla vrhunski. Iz mozga izvadjen tumor velicine upaljaca. I nikakvih posljedica. Zahvalan sam do neba i njemu i njegovom timu i Hrvatskoj sto ima vrhunsko zdravstvo. Ma sto drugi mislili o tome. Btw, nitko me ni u jednom trenutku nije nista trazio. Svi bili ljubazni i susretljivi. A nisam ni bogat ni u nekoj stranci. Dajte mu da bude dijagnosticar, educira mlade, budite zahvalni da mu se jos da raditi. Nema takvih 200 u RH nego samo nekoliko.

KO
Kora
23:42 28.03.2018.

Meni doktorska imena inače ne znače, ali ime Paladino, to je kao jedan veliki pojam! Gospođa koja je imala tešku operaciju je tvrdila da joj je milost samog boga bila omogućila da ju operira Paladino!

ET
etrao
21:32 28.03.2018.

Kao da svijet prestaje s Paladinom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije