Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETRESI DILJEM HRVATSKE

Detalji velike akcije: Uključeno 180 policajaca, više desetaka uhićenih, šteta se mjeri u desecima milijuna kuna

Foto: Matija Habljak/Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
27.10.2021.
u 10:04

Policija pretražuje stanove i poslovne prostore osumnjičenika na više lokacija diljem zemlje

Policijski službenici (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta od jutra provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

"Realizacija se odvija na području Policijske uprave zagrebačke, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske, a uhićeno je više desetaka osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a u akciji sudjeluje 180 policijskih službenika", kazali su iz MUP-a.

Među osumnjičenima je i 31-godišnji muškarac iz Dubrovnika, doznaje neslužbeno Dubrovački dnevnik, a u tijeku je pretraga njegovih prostora. 

Uživo pratimo razvoj situacije ispred splitskog USKOK-a, a s terena izvještava Juraj Filipović.

Oglasio se i USKOK.

"USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost".

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o grupi koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg se varalo na porezima. Isto tako, prema neslužbenim informacijama, riječ je o šteti koja se mjeri u desecima milijuna kuna.

Policija pretražuje stanove i poslovne prostore osumnjičenika na lokacijama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. 


 

Ključne riječi

Komentara 42

JO
jorgen
10:37 27.10.2021.

Sve mi se nešto čini da među njima nisu nedodirljivi poput Indexovog Matije Babića koji državi nije platio milijune kuna poreza, a bome niti strani trgovački lanci koji izvlače dobit i prikazuju se kao gubitaši kako bi izbjegli plaćanje poreza na dobit.

MV
Misl@v
10:11 27.10.2021.

Čim sam vidio naslov pomislio sam da je nastradalo par kumica na placu.

ZV
Zvjerko15
11:29 27.10.2021.

"Pala zločinačka organizacija"? Zar opet HDZ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije