Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kirurzi uživali

Pacijentica im svirala violinu dok su joj operirali mozak

violina,operacija mozga,svirala
Foto: Youtube Screenshot
1/2
10.09.2014.
u 18:37

Nekadašnja članica Litavske nacionalne i izraelskog komornog orkestra filharmonije Naomi Elishuv (60) morala je biti pri svijesti da bi kirurzi ustanovili na koji dio mozga trebaju precizno postaviti elektrodu

Izraelska violinistica svirala je violinu dok su joj liječnici u Tel Avivu operirali mozak kako bi uklonili tremor koji ju je prije 20 godina koštao karijere.

Nekadašnja članica Litavske nacionalne i izraelskog komornog orkestra filharmonije Naomi Elishuv (60) morala je biti pri svijesti da bi kirurzi ustanovili na koji dio mozga trebaju precizno postaviti elektrodu, javlja Jerusalem Post. Pročelnik neurokirurškog odjela bolnice Sourasky Yitzhak Fried kazao je da nikada ranije nije operirao pacijenta koji mu je u isto vrijeme ''držao privatni koncert''.

- Morala je svirati kako bismo sa sigurnošću znali da je uklonjen tremor - kazao je Fried te pojasnio da je zahvat obavljen uvođenjem elektrode od 1,3 milimetra kroz rupu u lubanji. Dodao je da će Elishuv od sada bez problema moći svirati violinu, pisati ili držati čašu u rukama bez da se one tresu.

- Žao mi je što ranije nisam znala za ovu operaciju. Tremor mi je zaustavio karijeru, ali sada ću se vratiti normalnom životu - kazala je zadovoljna Elishuv.

>>Marijeti treba naša pomoć, spas za njezin mladi život je u SAD-u

>>Prvi put poslana poruka između ljudskih mozgova
 

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
18:48 10.09.2014.

Želim joj nastavak karijere koju je pred 20 godina morala prekinuti!

HL
hlibit
10:28 11.09.2014.

...kaj je to negde cvililo...jadan kirurg

BA
bajo2
18:52 11.09.2014.

da nebi bilo ono -operacija uspjela pacijent umro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije