Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Marijeti treba naša pomoć, spas za njezin mladi život je u SAD-u

Marijeta
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
08.09.2014.
u 14:00

Donacije je moguće ostvariti putem humanitarnog telefona 060/96-96-96 (cijena poziva 5,25 kn + PDV) ili putem žiroračuna otvorenog u Podravskoj banci posebno za nju: HR4423860021552001321

Marijeta Bugarin koprivnička je djevojčica koja će uskoro napuniti 11 godina. Vrlo je dobra učenica, vesele je naravi, voli crtati.

Bolest brzo napreduje

Ono što je razlikuje od drugih je to što jedina u državi, ali i šire, boluje od Parry-Rombergova sindroma, bolesti koja uzrokuje napad imunološkog sustava na samoga sebe te uništava jednu stranu lica, odnosno izjeda tkivo mišića, kostiju i kože. Kako ta bolest u Hrvatskoj nije u registru rijetkih bolesti, nema pravo na besplatnu operaciju, a naši liječnici se s nečim takvim još nisu susreli. Marijetina bolest brzo napreduje pa nema puno vremena. Dođe li do mozga, nema joj više života. Spas za nju stoga je dječja bolnica Madison u Wisconsinu, Sjedinjene Američke Države, ali potrebno je oko 50.000 dolara za operaciju i još toliko za smještaj, prijevoz i druge troškove.

– Ne bojim se operacije, ali voljela bih da to sve što prije završi i da konačno počnem normalno živjeti. Drago mi je što imam veliku podršku prijatelja i obitelji – istaknula je simpatična Marijeta.

Njezin brat blizanac Mihovil dobacio nam je da jako voli svoju sestru i da je ne želi izgubiti.

Naravno da nitko to ne želi i zato je Udruga obitelji “Volim život” iz Koprivnice pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Marijetu. Do petka je prikupljeno nešto manje od 3000 kuna, kazala nam je predsjednica udruge Martina Jagačić.

Presađivanje tkiva

Donacije je moguće ostvariti putem humanitarnog telefona 060/96-96-96 (cijena poziva 5,25 kn + PDV) ili putem žiroračuna otvorenog u Podravskoj banci posebno za nju: HR4423860021552001321 (svrha uplate: pomoć za Marijetu).

– Specijalizirani liječnik uklonit će bolesno tkivo i na njegovo mjesto presaditi zdravo. Nikad ništa nije 100 posto, ali jako su velike šanse da operacija u Americi uspije – kazala je Marijetina majka Valentina, inače nezaposlena samohrana majka šestero djece, među kojima su dvije kćeri studentice.

Komentara 2

NT
nije_to_samobor
14:42 08.09.2014.

Smatram da za pozive ovakve vrste kontroverzni HT i njegov ortak država ne bi trebali naplaćivati PDV. Svaki posao ipak mora imati logičnu mjeru i bar malo dobrog ukusa!!

ZD
Zdravorazumski
14:49 08.09.2014.

Javite se udruzi ''Hrabro dijete'' ili gospođi Đani Atanasovskoj!!! Netko od njih valjda zna u čijem su džepu završili naši novci uplaćeni za pokojnu Noru. U Hrvatskoj ima toliko bolesne djece, a opet toliko onih koji preko njhove bolesti žele doči do zarade. Fuj! Pljuc! Bljuv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije