Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH ISTRAŽUJE SLUČAJ

Pacijenti koji čekaju ugradnju koljena dobili poruku: 'Ne idite na operacije u javne bolnice'

Operacija
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
06.11.2019.
u 10:36

Osim niza upitnika od moralnih i inih, ovaj potez ima i protuzakoniti element jer je netko nekome dostavio osobne podatke pacijenata

Ne operirajte se u javnim bolnicama jer ugrožavate zdravlje, ugrađuju vam koljena sumnjive kvalitete – prepričani je ključan sadržaj SMS poruke anonimnog pošiljatelja koji je pristigao na mobitele više od dvije tisuće pacijenata koji u Hrvatskoj čekaju ugradnju umjetnog koljena!

Dosad nezabilježena i u najmanju ruku nepoštena praksa, potvrđena nam je neslužbeno i u pojedinim bolnicama koje se bave ortopedijom te u Ministarstvu zdravstva. U resornom su Ministarstvu informirani o ovoj aferi u koju se, prema neslužbenim informacijama, uključio i DORH.

Naime, osim niza upitnika od moralnih i inih, ovaj potez ima i protuzakoniti element jer je netko nekomu dostavio osobne podatke pacijenata! Dakle, netko je znao kome šalje SMS poruku i znao da baš taj pacijent negdje u Hrvatskoj čeka na ugradnju koljena! Jasno je da se radi o povredi osobnih podataka koji su do anonimnog pošiljatelja nekako došli jer je imao informacije i broj telefona čovjeka koji je negdje u nekoj bolnici upisan da čeka ugradnju koljena.

Upravo je to pitanje – kako je netko došao do popisa ljudi i njihovih brojeva telefona – glavni problem u ovoj aferi, kažu nam i ravnatelji dvaju ustanova u kojima se bave ovom operacijom.

Video - Robotska operacija na klinici za urologiju KBC-a Zagreb

Komentara 25

NO
Nordik
11:58 06.11.2019.

Hrvatski sindrom. Problem je tko je dao spisak, nije problem što se pacijentima ugrađuje smeće.

US
USA
10:50 06.11.2019.

Pa kako je zdravstvo maltene privatizirano nista cudno. Koliko vidim doktori po bolnicama paralelno rade u privatnim klinikama. U bolnicama se uce, praksiraju, pa na kraju i poticu pacijente da se lijece privatno, naravno kod njih. Dakle isti doktor istustu bolest lijeci u bolnici ali sugerira pacijentu da ce bolje odraditi posao privatno. A ovo sa koljenima je jasno i evidentno da je netko iz zdravstvenog sustava ortopedije namjerno unosi nemir u pacijente i potice ih da se operiraju privatno.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
11:25 06.11.2019.

Koliko mi je poznato za Lovran je ova tvrdnja istinita. Oni tamo ugrađuju godinama najjeftiniji drlog kojeg potajice vade. Da netko krene u analizu imena pacijenata zadnjih 5-6 godina, našlo bi ih se puno koji su dva puta nepotrebno operirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije