Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župnik vozi Audi Q7:

‘Pa neću valjda na devama i magarcima ići u blagoslov kuća’

Župnik
Foto: Mladen Mandić
1/2
09.01.2015.
u 16:19

Župnik Anđelko Horvatić: Svašta se govori o meni, pa i da imam ženu i djecu. Već su me nekoliko puta i oženili. Baš bih volio i osobno upoznati sve te žene i djecu

Terenac Audi Q7 koji si je prije tri tjedna priuštio župnik župe Petrovsko Anđelko Horvatić, zapeo je za oko ovih dana kad se blagoslivljaju kuće mnogim župljanima.

– Dok mnogi od nas muku muče kako bi skupili stotinjak kuna za blagoslov kuće, on si kupuje jedan takav luksuzni i skupi auto. Mislimo da se ni Crkva u ovim teškim gospodarskim vremenima ne bi tako trebala razbacivati novcem. Zar ne bi bilo primjerenije da je župnik novac kojim si je priuštio takav luksuz dao za siromašne. Uostalom i Papa stalno govori da bi Crkva trebala biti skromnija – pričaju župljani Petrovskog.

Župnik i na Facebooku

O rastrošnosti svog župnika raspisali su se i po društvenim mrežama, jer novi auto kakav vozi župnik, bez dodatne opreme stoji oko osamdesetak tisuća eura, odnosno šestotinjak tisuća kuna.

– Nije riječ ni o kakvom luksuzu i rastrošnosti. Svoj prijašnji auto Škodu Superb tek sam zamijenio za Audi Q7. Auto je star devet godina i gotovo ništa nisam morao doplatiti. Ovaj auto ne vrijedi više od 28 tisuća eura, odnosno oko 210 tisuća kuna. Možete pogledati u župnu dokumentaciju i vidjeti da za njega nije potrošena ni kuna župnog novca – rekao je župnik Anđelko Horvatić dodajući i kako zna otkud vjetar puše i zašto ga povlače po društvenim mrežama.

Brojna klizišta

– Sve je ovo stvar politike i političkih odnosa u Petrovskom. Stalno mi podmeću jedni te isti. Za kraj kakav je Petrovsko i njegova okolica jednostavno moram imati auto na sva četiri pogonska kotača jer to zahtijeva i teren po kojem se vozim – kaže župnik Horvatić te dodaje:

– Pa ovdje samo u Petrovskom imamo 40-ak aktiviranih klizišta. Ima župnika po drugim župama koji se voze i u desetak puta skupljim autima. Pa ne mislite valjda da ću u obilazak i blagoslov kuća po ovom snijegu ići na devama i magarcima? Svašta se govori o meni pa i o tome kako imam ženu i djecu. Već su me i nekoliko puna oženili. Baš bih volio i osobno upoznati sve te žene i brojnu djecu koju imam – rekao nam je na kraju župnik iz Petrovskog.

Komentara 308

SC
second.chance
17:11 09.01.2015.

i ja sam rkt svecenik,ali ovo nema nigdje-u ovakvoj bijedi opravdavat ovakav luksuz-pokvareno..vozim se u 17god starom autu,i nista mu nefali-i isto super ide po brdima.očito neki kolege nemaju obraza ni savjesti pred Bogom i narodom..bez obzira bio mu auto poklonjen ili mu ga starci kupili...ima tu krivice i (nad)biskupa,koji pružaju sličan primjer,pa na kraju nadrapamo pred ljudima mi koji nismo takvi..mir i dobro svima,a ovakvima malo više poniznosti..

Avatar alien79
alien79
17:03 09.01.2015.

Kako ga nije sramota? Zašto sramoti Katoličku crkvu? I onda se čudimo zašto je se napada toliko kad imamo ovakve moralne razvaline koje ju predstavljaju

Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
17:33 09.01.2015.

Isus nije imao problema sa jahanjem na magarcu , ne znam zašto je velečasnom ispod časti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije