Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ovom akvizicijom mi smo na velikom dobitku'

Ugledna njemačka produkcijska kuća Beta Film ušla u vlasništvo Drugog plana
27. veljače 2020. u 13:21 1 komentara 345 prikaza
Nebojša Taraba
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/15

Ugledni američki showbiz časopis Variety objavio je iznimno vrijednu informaciju – Beta Film, produkcija s njemačkom adresom, ušla je u vlasništvo hrvatske produkcije Drugi plan. Beta Film je u ovom trenutku doista najuglednija europska produkcija pod čijim su okriljem stvorene serije poput “Gomorrah” te “Babylon Berlin”, ali i “Život drugih”, sjajni njemački film o istočnonjemačkoj tajnoj službi. Drugi plan, znamo otprije, potpisuje “Novine”, čija će se treća sezona za koji dan početi prikazivati na HRT-u, kao i “Uspjeh”, prvu domaću seriju nastalu pod okriljem HBO-a. O čemu je riječ, pitali smo Nebojšu Tarabu, jednog od dvojice osnivača i vlasnika Drugog plana.

ZagrebDox Predstavljen bogati program s više od stotinu filmova u 17 kategorija

Najveći katalog izvan SAD-a

– Beta Film postaje vlasnikom 51 posto Drugog plana, što je očito sjajna vijest za nas ne samo zbog suradnje s tako uglednom produkcijom nego i zbog jedne njihove zanimljive odluke. Naime, umjesto da ovdje kod nas osnuju regionalni ured, oni su se ipak odlučili za partnera, nekoga tko dobro poznaje lokalno tržište, a ima i međunarodno iskustvo, dakle za naše ljude. Mi smo se, izgleda, uklopili u takvo njihovo razmišljanje i to je situacija u kojoj Drugi plan može samo dobiti – rekao nam je Nebojša Taraba ističući kako je u slučaju Beta Filma doista riječ o jednom od najjačih svjetskih produkcijsko-distribucijskih sustava s najvećim katalogom izvan Sjedinjenih Država.

Trump o Oscarima 'Imamo previše problema s Južnom Korejom, a još im damo nagradu. I Brad Pitt glumi mudricu.'

Prijelomni trenutak za regiju

– Pri tome se zapravo za Drugi plane ne mijenja previše. Nastavlja se naša suradnja s Keshetom. Ne samo to, Beta Film takve dogovore i potiče. Uskoro je tu “Amnesia”, triler-serija u šest dijelova u koju se uključio i njemački ZDF, a u njoj će glumiti Branka Katić. Zapravo će prva velika stvar s Beta Filmom biti adaptacija triju romana Drage Hedla koji su priča koja povezuje Osijek i Kijev, a riječ je o trgovini ljudima u zamjenu za oružje. I onda slijede još dva projekta, jedan s Islanđanima, a onda i drugi posebno zanimljiv jer se radi o znanstveno-fantastičnoj seriji koju radimo s Rusima, tamošnjom produkcijom Star Media. Zvat će se Aurora Efekt – otkriva Nebojša Taraba. U Varietyjevom tekstu nabraja se doista sve ono po čemu je Drugi plan poznat kao i izjave Tarabe i Sile u kojima se ističe kako je riječ o prijelomnom trenutku ne samo za njihovu produkciju već i domaću i regionalnu audiovizualnu industriju u cjelini. Ova će suradnja Drugom planu omogućiti iskorak iz okvira regionalnih tržišta.

GALERIJA Nastavljeno snimanje serije Novine 

Nebojša Taraba
1 / 11
Nastavljeno snimanje serije Novine
pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • Deleted user:

    što god Nebojša Taraba i Drago Hedl rade, znam da je kontra Hrvatske a za neku jugosferu. Da bar im propalo sve čega se taknu