Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEBOJŠA TARABA:

'Ovom akvizicijom mi smo na velikom dobitku'

Nebojša Taraba
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/15
27.02.2020.
u 13:21

Ugledna njemačka produkcijska kuća Beta Film ušla u vlasništvo Drugog plana

Ugledni američki showbiz časopis Variety objavio je iznimno vrijednu informaciju – Beta Film, produkcija s njemačkom adresom, ušla je u vlasništvo hrvatske produkcije Drugi plan. Beta Film je u ovom trenutku doista najuglednija europska produkcija pod čijim su okriljem stvorene serije poput “Gomorrah” te “Babylon Berlin”, ali i “Život drugih”, sjajni njemački film o istočnonjemačkoj tajnoj službi. Drugi plan, znamo otprije, potpisuje “Novine”, čija će se treća sezona za koji dan početi prikazivati na HRT-u, kao i “Uspjeh”, prvu domaću seriju nastalu pod okriljem HBO-a. O čemu je riječ, pitali smo Nebojšu Tarabu, jednog od dvojice osnivača i vlasnika Drugog plana.

Najveći katalog izvan SAD-a

– Beta Film postaje vlasnikom 51 posto Drugog plana, što je očito sjajna vijest za nas ne samo zbog suradnje s tako uglednom produkcijom nego i zbog jedne njihove zanimljive odluke. Naime, umjesto da ovdje kod nas osnuju regionalni ured, oni su se ipak odlučili za partnera, nekoga tko dobro poznaje lokalno tržište, a ima i međunarodno iskustvo, dakle za naše ljude. Mi smo se, izgleda, uklopili u takvo njihovo razmišljanje i to je situacija u kojoj Drugi plan može samo dobiti – rekao nam je Nebojša Taraba ističući kako je u slučaju Beta Filma doista riječ o jednom od najjačih svjetskih produkcijsko-distribucijskih sustava s najvećim katalogom izvan Sjedinjenih Država.

Prijelomni trenutak za regiju

– Pri tome se zapravo za Drugi plane ne mijenja previše. Nastavlja se naša suradnja s Keshetom. Ne samo to, Beta Film takve dogovore i potiče. Uskoro je tu “Amnesia”, triler-serija u šest dijelova u koju se uključio i njemački ZDF, a u njoj će glumiti Branka Katić. Zapravo će prva velika stvar s Beta Filmom biti adaptacija triju romana Drage Hedla koji su priča koja povezuje Osijek i Kijev, a riječ je o trgovini ljudima u zamjenu za oružje. I onda slijede još dva projekta, jedan s Islanđanima, a onda i drugi posebno zanimljiv jer se radi o znanstveno-fantastičnoj seriji koju radimo s Rusima, tamošnjom produkcijom Star Media. Zvat će se Aurora Efekt – otkriva Nebojša Taraba. U Varietyjevom tekstu nabraja se doista sve ono po čemu je Drugi plan poznat kao i izjave Tarabe i Sile u kojima se ističe kako je riječ o prijelomnom trenutku ne samo za njihovu produkciju već i domaću i regionalnu audiovizualnu industriju u cjelini. Ova će suradnja Drugom planu omogućiti iskorak iz okvira regionalnih tržišta.

GALERIJA Nastavljeno snimanje serije Novine 

Nebojša Taraba
1/11

Komentara 1

DU
Deleted user
13:30 27.02.2020.

što god Nebojša Taraba i Drago Hedl rade, znam da je kontra Hrvatske a za neku jugosferu. Da bar im propalo sve čega se taknu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije