Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Ovo što je Milanović napravio nije dobro, mi ostajemo ovdje'

Okuèani -  Obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
01.05.2020.
u 10:01

Nema mjesta provokacijama, a mi smo ovdje ne samo osobno nego i kao institucije države. I u tom kontekstu odajemo počast hrvatskim braniteljima - kazao je premijer.

Predsjednik Zoran Milanović iznenada je napustio proslavu obljetnice akcije Bljesak kazavši kako neće sudjelovati u svečanosti jer su se pojavila dva muškarca s majicama HOS-a na kojima je pisalo Za dom spremni smatrajući to provokacijom. Incident je u Okučanima komentirao premijer Andrej Plenković.

- Shvatio sam to, razgovarali smo doslovno minutu. Njemu je očito netko javio da neki od sudionika obilježavanja ima majicu s grbom HOS-a, to je njegova odluka. Uvijek smo poštovali žrtvu hrvatskih branitelja pa nikada nećete od nas čuti da ploču s imenima branitelja se može baciti. Tako je i s onom pločom koja je premještena iz Jasenovca za što smatram da je dobro. Njegovo je pravo da ode, naša obveza je da ostanemo ovdje - kazao je Plenković.

 

Premijer je odbacio tvrdnje da se radi o namjernoj provokaciji, a na upit smetaju li njemu takve majice, rekao  je da svi koji su dali život za Hrvatsku imaju njegovo poštovanja.

- Naravno da nitko nije znao da će doći s tim majicama. Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a. Ono što su predsjednik Tuđman i hrvatska vojska učinili jest objedinjavanje svih hrvatskih snaga u službeni formalni sastav naše vojske i policije. Razlika koju radimo danas na ovom mjestu, na ovaj način, nije dobra. Dakle to što je predsjednik napravio. Jer ovdje smo došli da bismo odali počast tim ljudima i hrvatskoj slobodi. Nema mjesta provokacijama, a mi smo ovdje ne samo osobno nego i kao institucije države. I u tom kontekstu odajemo počast hrvatskim braniteljima - zaključio je premijer.

Okuèani -  Obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak.
1/25

I predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, komentirao je incident u Okučanima. 

- Žao mi je zbog situacije, što je predsjednik napustio ovo mjesto. Mislim da to nije bilo u redu i nije bilo primjereno. Svojom je izjavom u Jasenovcu ponovno otvorio ideloške prijepore. Ovdje smo dužni pokazati poštovanje prema braniteljima, nije korektno ni fer prenositi odgovornost na organizatora - kazao je Jandrokoviće i dodao:

- Razlike čuvajmo za neka druga mjesta. On je ničim izazvan u Jasenovcu neprimjereno govorio o braniteljima. Ne znam zašto ima potrebu otvarati ideološke prijepore koje smo imali u prošlosti. Odgovornost je na predsjedniku. Za mene je to činjenica.

Inače, na svečanost je stigao cijeli državni vrh, a prema najavama, premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković prihvatili su prijedlog predsjednika Milanovića te su zajednički trebali položiti vijenac u spomen na poginule tijekom vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Komentara 125

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
10:16 01.05.2020.

Milanović utekao kao i 91.

IJ
I ja tebi
10:37 01.05.2020.

Gdje ste i vodili tamo kome on treba nitko ga nije željan a posebno branitelji.

TA
Tackrla
10:07 01.05.2020.

Dezerter u ratu, dezerter u miru. Ne smeta Milanoviću HOS majica, smeta mu Hrvatska kao takva. Tifusari i njihovi potomci bi je radije vidjeli pod srpskom okupacijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije