Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šefica inspekcije:

'Radim već 40 godina, ali ovako težak slučaj nisam vidjela'

Otac bacio svoje četvero male djece s prvog kata kuće u Pagu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/10
01.03.2019.
u 10:19

Poznavajući procedure, nemoguće je očekivati da se vodio postupak samo zbog jednog djeteta, kazala je Štefica Karačić

Štefica Karačić, predsjednica udruge socijalnih radnika i šefica inspekcije koja provodi stručni nadzor nad zadarskim Centrom za socijalnu skrb zbog slučaja muškarca koji je bacio djecu, govorila je u Novom danu N1 televizije. Kaže kako je inspekcija obavila uvodni razgovor s ravnateljicom, a u pravi nadzor tek kreću.

"Provest ćemo nadzor kako je propisano aktima Komore socijalnih radnika. Sve ovisi o dokumentaciji. Uvidom u spise želimo provjeriti je li se postupalo u skladu s propisima i je li se adekvatno reagiralo na rizike i tko je sve bio uključen u rad s ovom obitelji. Kakav će biti ishod, to ćemo vidjeti. Sama je situacija šokantna i teško je prihvatiti da se nešto takvo dogodilo", rekla je Karačić.

Video: Ravnateljica Centra za socijalnu skrb

Nadzor će trajati nekoliko dana. Razgovarat će se s ravnateljom zadarskog Centra za socijalnu skrb, s odgovornim osobama u centru.  "Vidjet ćemo kako se koordinirao rad između kolegice na Pagu i Odjela za zaštitu obitelji u Centru i kako se upravljalo tim procesima i kakva je bila suradnja s drugim službama", kazala je. 

Što se tiče mogućih propusta, oni će se sankcionirati prema propisima Komore. Najteža mjera je oduzimanje licencije za rad, kazala je. Ovako težak slučaj, kaže, nije vidjela iako već 40-ak godina radi u sustavu socijalne skrbi i dobar dio radnog vijeka je provela u zaštiti mentalnog zdravlja.

"Vidjela sam teške situacije, ali ovo me dotuklo. Ovako težak slučaj nisam vidjela", kaže. 

Na pitanje je li obitelj s Paga u sustavu bila samo zbog starije kćeri koja nije živjela s njima, Karačić kaže kako takav scenarij nije vjerojatan.

"Nisam vidjela predmet i ne mogu tvrditi da je to zbog nečega. Ali, poznavajući procedure, nemoguće je očekivati da se vodio postupak samo zbog jednog djeteta. Mogu reći da se postupak vodio u odnosu na cijelu obitelj iako nisam vidjela predmet", zaključila je Karačić. 

Vlasnik kuće s čijeg su balkona bačena djeca

Ključne riječi

Komentara 11

BO
BozeSacuvaj
10:54 01.03.2019.

Sada ova žena, koja je navodno 40-tak godina u sustavu soc skrbi bude provodila sa svojim inspektorima nazor nad nadležnim centrom za soc rad onda je to samo licemjerstvo od klasičnih uhljeba ,koji se desetljećima jedino zapravo trude da uda u sustavu socijalne skrbi sve ostane isto kao u vremenu bivše države. Na čelno mjesto inspekcije postaviti tako staru ženu koja je klasični primjer neuspješnog modela socijane skrbi i nadzora nad obiteljskim zlostavljanjem je dovoljan podatak da u ovoj državi nešto grozno ne valja! Umjesto da postave neku neutralnu osobu van sustava soc skrbi na čelno mjesto inspekcije ministarstva,nadležne osobe stavljaju ovakvu kompromitiranu osobu koja je ujedno i predsjednica udruge soc radnika te onda očekivati da ta žena provede objektivan nadzor nad stručnim radom nadležnog Centra je sve samo ne ozbiljna namjera nadležnih za razotkrivanjem svih propusta i nemara tog Centra..A i koliko moraš biti besraman da si u isto vrijeme predsjednik udruge soc radnika i bez imalo grižnje savjesti i šef inspekcije koja bi trebala provoditi nadzor nad tim istim djelatnicima koji su te izabrali pitaj samog Boga koliko već puta za predsjednicu te udruge..fakat ono: dno dna

Avatar niwrad
niwrad
10:54 01.03.2019.

Na zapadu su se legalizirala ubojstva nerođene djece poradi interesa odraslih, naši ustavni suci slijede ta zapadna "dostignuća", u Americi se kao što vidimo legalizira postnatalni abortus - prevedeno, ubojstvo novorođenčeta (puni termin). Pošto zakoni i državne institucije usmjeruju društvoo i uče nove generacije kako se treba ponašati vidjet ćemo mi još puno takvih sljučajeva. Ali bitno da se provodi progresivna ljevičarska ideologija apsolutne slobode bez odgovornosti i "pravo na izbor".

Avatar Grunf
Grunf
11:12 01.03.2019.

jedno je raditi 40 godina a drugo je dolaziti na posao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije