Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada Ana

Ovo je učenica čije je pismo podiglo prašinu: 'Nismo svi neodgojeni'

Ana Novosel
Foto: screenshot 24 sata
15.12.2018.
u 17:29

Ako će se pričati o nastavnicima, ako oni imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, i učenici imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, kritike i želje koje žele ostvariti u reformi, kaže Ana Novosel

Ana Novosel, učenica vinkovačke Turističke gimnazije, podigla je prašinu otvorenim pismom upućenom onima koji su podržali Franju Dragičevića, čakovečkog profesora koji se sukobio s učenicima.

Mlada Ana u razgovoru za 24 sata otkrila je svoju motivaciju za pismo.

- Kada sam objavila otvoreno pismo, željela sam da u javnost izađu stvari iz moje perspektive i druga strana priče. Nisam mislila da će podići toliko prašine. Gledala sam što se događalo s tim profesorom, osjećala sam potrebu ispričati drugu stranu priče, iznijela sam je najprofesionalnije što mogu. Žao mi je što su se neki ljudi usudili reći da ja to nisam mogla napisati. Nismo svi neodgojeni, sva djeca nisu ista. Potaknula me činjenica da, ako će se pričati o nastavnicima, ako oni imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, i učenici imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, kritike i želje koje žele ostvariti u reformi. Bila sam svjesna činjenice da je sve što se događa izazvano našim školskim sustavom. Sve se vrti u krug. Nastavnici su ograničeni na 45 minuta nastave i imaju 24 učenika koje ne mogu na isti način shvatiti neko gradivo. Uvijek će biti slabija i jača strana, nemaju svi isti tempo - rekla je Ana. 

Ana Novosel
1/17

- Bilo mi je žao što sam pročitala neke komentare. Nisam se obazirala na njih, ali mi je bilo ružno pročitati da ja s 15 godina ne bi trebala imati mišljenje i stav. Rečenica da to sad nije moje vrijeme pogodila me u živac. Jer, kada ću ako neću sad? Tko će ako nećemo mi? I učenici i profesori moramo dići glas o školskom sustavu -  rekla je Ana.

Više o razgovoru čitajte na 24 sata.

Pogledajte i video razgovora s profesorom Franjom Dragičevićem:

Ključne riječi

Komentara 10

NI
NikoCro
17:45 15.12.2018.

Nogo sto ste vec neodgojeni i bezobrazni, vi da podizete svoj glas, balavurdijo jedna zar mislite da mi nismo bili u skoli, da nismo bjezali sa nastave i radili kojekakove manifetluka, ali smo uzeli knjigu i ucili kada se mora, a dizati glas protiv profesora to je radio samo onaj tko nije naucio, a tebe tvoji roditelji prvo trebaju izmarisati , a da su te odgojili kako treba nikada ne bi pisala ove gluposti, danas trazite nekakova prava a zanemarujete svoje obveze. Da sramota od skolstva jer vam je dozvolilo ovakovo laprdamje po novinama

IS
Istraživač
18:43 15.12.2018.

Ukratko: treba vratiti "batinu" u škole. Danas je došlo vrijeme da se profesor boji učeniku dodijeliti negativnu ocjenu. Izgubile su se neke vrijednosti obrazovanja i nekadašnjeg pristupa učenika prema profesorima koji svoje stečeno znanje prenose budućim generacijama. Poštovanje je zamrlo, a neodgoj i želja za neznanjem se nažalost povećala. O tempora, o mores!

DO
doktorica
18:57 15.12.2018.

onaj tko ne poštuje svoje profesore i nastavnike taj ne poštuje školu iz koje crpi znanje,iz njega teško da će izrasti pošten čovjek,vrijedan radnik.Svi smo prošli kroz škole i mnogi od nas se sa radošću i zahvalnosti sjećaju svojih profesora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije