Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN 21-GODIŠNJAK

Ovo je prva fotografija uhićenog mladića koji je u krvavom pohodu ubio 8, a ranio još 14 osoba

Ubojica Uroš B.
Foto: MUP
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.05.2023.
u 09:26

Ozlijeđene osobe zbrinute su u bolnicama, a policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja

Objavljena je prva fotografija masovnog ubojice iz Srbije Uroša B. (21) koji je ubio osam osoba i još 14 ranio. Dvadesetjednogodišnjak jutros je uhićen u naselju Grošnica u okolici Kragujevca nakon što je za njim cijelu noć tragalo više od 600 pripadnika specijalne policije. Srbijanski mediji pišu da se navodno skrivao kod ujaka. 

Na fotografiji koju je medijima ustupio srbijanski MUP vidi se napadač kako sjedi u policijskom automobilu s vezanim rukama na leđima. 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije priopćilo je da su pripadnici tog ministarstva nakon opsežne potrage uhitili U. B. (2002) u okolini Kragujevca, koji se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14. Ozlijeđene osobe zbrinute su u bolnicama, a policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja", navodi se u priopćenju. 

U potrazi za napadačem koji je u selima Dubona, Malo Orašje i Šepšin kasno sinoć rafalima iz vatrenog oružja usmrtio osam osoba, a ranio 14, sudjelovalo je oko 600 policajaca i pripadnika specijalnih jedinica. Uroš B. prvo je sinoć u Duboni pucao iz automatske puške, a napad je nastavio u selima Malo Orašje i Šepšin. Među ubijenima je jedan policajac, koji u trenutku napada nije bio na dužnosti, i njegova sestra. Najmlađa žrtva ima 15 godina, doznaju beogradski mediji.

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić napad je okarakterizirao kao teroristički akt. Ranjeni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra u Beogradu, Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" i Opću bolnicu u Smederevu, javljaju agencije.

VIDEO Mještanin: Poznavao sam mu roditelje, fini ljudi. Otac mu je neki oficir

Komentara 13

DU
Deleted user
10:32 05.05.2023.

A stari mu je vjerojatno išao u Hrvatsku "da brani vas ceo srpski svet" pa pobjegao kući, usput ponio kalašnjikova da se nađe za drugi put

DU
Deleted user
10:16 05.05.2023.

Nema svadbe, rođenja muškog djeteta, krštenja djeteta, rođendana, odlaska u vojsku, krsnih slava itd itd da se na svakom od tih skupova ne ispali masa municije. Oružja ko na vašaru. Žao mi djece...

KU
Kujttim
09:46 05.05.2023.

Krenulo je opće ludilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije