Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Načelnik Vira:

'Ovo je europski skandal. Svaka država ima mafiju, a kod nas mafija ima Hrvatsku'

Vir: Načelnik Kapović nakon puštanja iz pritvora održao konferenciju za novinare
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
29.06.2018.
u 12:44

Tu je neko uzeo tešku lovu jer da nisu, ne bi se ovoliko branili, rekao je Kristijan Kapović

Izuzeće općine Vir iz postupaka oko nezakonite građevinske dozvole za benzinsku crpku od suda kojem predsjedava njegova majka tražio je sin odvjetnik, a odluka je donijeta u roku od 24 sata. Da stvar bude apsurdnija, odvjetnik David Bajlo od mame Ardene Bajlo, predsjednice Trgovačkog suda, to je tražio uime odvjetničkog društva mamina brata Franka Kotlara, a koji zastupa tvrtku koja nelegalno gradi benzinsku crpku. Pa ovog nema nigdje u svijetu da sin i brat traže u pravosuđu zaštitu od mame i ovo je najgori primjer pravosudnog nepotizma, rekao je načelnik općine Vir Kristijan Kapović na konferenciji za novinare i optužio i pravosudne, istražne i županijske strukture za pogodovanje kriminalu i, kako je rekao, želji da se zlouporabom ovlasti privatnoj osobi preko noći osigura milijune eura nezakonite zarade.

Prošlog tjedna Kapović je uhićen zbog blokade virskog mosta organizirane da se zaustavi  gradnja benzinske crpke za koju je, tvrdi Kapović, ministarstvo izdalo rješenje da je izdana nezakonito. Investitori su tada demantirali nezakonitost, nastavili gradnju, a naposljetku su uslijedila ispisivanja kazni investitorima i izviđačima u iznosu od 700.000 kuna zbog gradnje u ljetnom vremenu i to temeljem odluke općinskog vijeća donesene nakon početka gradnje. Optužbe na račun pravosuđa i istražnih organa Kapović je na najnovijoj konferenciji za novinare iznio u dramatičnom tonu.

Vir: Načelnik Kapović nakon puštanja iz pritvora održao konferenciju za novinare
1/11

– Iz odvjetničkog društva Franka Kotlara podnosi se 20. lipnja Trgovačkom sudu u Zadru zahtjev za privremenu mjeru razvlašćivanja općine Vir iz svih postupaka. Istog dana Trgovački sud donosi rješenje i drugi dan odmah šalje na očitovanje stranama u postupku. Taj pravni zastupnik rođeni je brat predsjednice suda Ardene Bajlo. Odvjetnik koji je to podnio uime odvjetničkog ureda je David Bajlo, rođeni sin Ardene Bajlo. Ovo je europski skandal. Svaka država ima mafiju, a kod nas mafija ima Hrvatsku. Ovo je sumrak gdje brat i sin od mame traže zaštitu i ovo je obiteljska privatizacija suda. Kad je obitelj u pitanju, isti dan se reagira. Čitav sustav se dao u obranu neobranjivoga iako je Ministarstvo graditeljstva istaklo da je sve nezakonito. Tu je neko uzeo tešku lovu jer da nisu, ne bi se ovoliko branili – rekao je Kristijan Kapović.

Ključne riječi

Komentara 96

DU
Deleted user
13:03 29.06.2018.

Mafija proziva mafiju. Pokrij se ušima Kapoviću!

DU
Deleted user
14:04 29.06.2018.

Situacija je ,otprilike, sljedeća obitelj Bonino želi istisnuti iz posla obitelj Corleone !!!!!!

VO
vorda400
13:25 29.06.2018.

Glavni lihvar i mafijaš na viru ni jedna kuća ni apartman nije izgrađen da ovaj lik nije imao postotak u tome a da ne pričam poslovi oko vodovoda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije