Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan žena

Ovako to zvuči kad Kovačević čestita: Mi muškarci iz HNS-a...

anka mrak taritaš,dragan kovačević (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.03.2013.
u 16:56

Šef zagrebačkog HNS-a na osebujan je način napomenuo da su tri četvrtine HNS-ovih ministara žene

Članovi HNS-a Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, i Dragan Kovačević, predsjednik Gradske organizacije stranke, danas su obilježili Međunarodni dan žena polaganjem cvijeća na biste sestara Baković u istoimenom zagrebačkom prolazu.

– Koristim priliku da svim ženama čestitam Međunarodni dan žena i da sve žene pozovem da, na način kako dobro vode svoja domaćinstva, vode svoje tvrtke i participiraju u politici i svim drugim djelatnostima – rekla je ministrica Mrak Taritaš, koja je podsjetila da HNS u Vladi participira s tri žene.

Isto je, doduše na nešto osebujniji način, napomenuo i Dragan Kovačević.

– Mi muškarci HNS-a čestitamo Dan žena svim ženama Hrvatske, regije, Europe i svijeta. Ovo je jedan dan u kojem je najbolje čak da govore muškarci o ženama! A to je, posebno u HNS-u su žene zastupljene i u praksi, ono što i neke druge stranke, i neke druge udruge traže, kao što je ministrica rekla – tri četvrtine, dakle, naših ministara su žene! – rekao je Kovačević, dodavši kako to "žene vraća u fokus onoga što one jesu – ravnopravni čimbenici u društvu".

– Ništa više, ništa manje! Jer ja nisam pobornik da sad neke skupine budu dominantne nad nekom, pa tako ni žene nad muškarcima, nit' muškarci nad ženama – rekao je Kovačević, napomenuvši kako žene imaju "vijugu više" od muškaraca, a to je strastvenost prema poslu koji rade.

Komentara 11

OD
otac_domovine
17:22 08.03.2013.

A jesu li čestitali i muškarcima koji se osjećaju kao žene? I ženama koje se osjećaju kao muškarci? A transvestitima? Ja se danas osjećam kao žena i smatram uvredom da mi nisu čestitali međunarodni dan žena. Tužit ću HNS zbog kršenja zakona o diskirminaciji i spolnog kurikuluma jer su prekršili i jedan i drugi, a oni su ih podržali. Iznevjerili su vlastita načela. I moj pas mi je danas rekao da se osjeća kao žena. Treba li i njemu čestitati. Joj sad sam zbunjen. A ministru Jovanoviću i Štulhoferu? I njima treba čestitati obavezno ja mislim.

C5
c523h231
17:26 08.03.2013.

Ajme meni kada pogledam ovu sliku gore...ne mogu shvatiti one koji daju glas ovoj ... da ne kazem sta.

ER
EUGEN ROMMEL
17:13 08.03.2013.

na slici su maškare ili.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije