Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukupno 13,28 eura

Ovako izgledaju paketi kovanica koje ćete od 1. prosinca moći kupiti za 100 kuna

Paketić kovanica za 100 kuna
Foto: HNB
1/4
11.11.2022.
u 09:13

Građani će moći mjesec dana prije uvođenja nove valute, odnosno od 1. prosinca, doći u banke, poslovnice FINA-e ili poslovnice Hrvatske pošte gdje će za 100 kuna moći otkupiti svoj paketić od 33 kovanice eura u svim apoenima, ukupne vrijednosti 13,28 eura.

S prvim danom 2023. euro će postati službena hrvatska valuta, ali kunama će se moći plaćati u gotovini sve do 14. siječnja. Banke su se dužne na vrijeme opskrbiti dovoljnom količinom novčanica i kovanica eura. Jedna od zanimljivosti je da će građani moći mjesec dana prije uvođenja nove valute, odnosno od 1. prosinca, doći u banke, poslovnice FINA-e ili poslovnice Hrvatske pošte gdje će za 100 kuna moći otkupiti svoj paketić od 33 kovanice eura u svim apoenima, ukupne vrijednosti 13,28 eura. Važno je naglasiti da se taj novac NE SMIJE koristiti prije 1.1.2023.

HNB je objavio fotografije tog paketića. 


 

Do uvođenja eura preostalo je manje od dva mjeseca, no za mnoge nova valuta još uvijek predstavlja nepoznanicu i otvara brojna pitanja. Što nas očekuje u prvoj godini, kako će funkcionirati opskrba gotovinom i na koji će način euro utjecati na naše kredite, kartice i platni promet samo su neka od pitanja na koja smo potražili odgovore. Zavirite u VELIKI VODIČ kroz najveći transfer godine – prelazak na novu valutu. 

Video: Tko je dizajnirao motive za hrvatski euro?



 

Komentara 21

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
09:38 11.11.2022.

Ipak bi volio da kuna ostane. 🤔 al svijetske banke su davno to odlucile. Sljedeca pljacka krece kad bude bosna i srbija na rasprodaji. Ako udu u eu.

Avatar messerschmittt
messerschmittt
11:17 11.11.2022.

zanima me zašto sam dobio žuti karton jer sam napisao kupiti? ili zamjeniti? ne razumijem zašto?

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:28 11.11.2022.

Tako je bilo u svim državama koje su uvele Euro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije