Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Otvorena izložba stripa i ilustracija Nenada Barinića

izložba Nenada Barinića
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/6
14.11.2014.
u 09:27

Voditelj Galerije, Dubravko Mataković se prisjetio kako mu je Barinić, kao mladi stripaš donosio svoje radove na ogled.

U galeriji Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima, otvorena je izložba stripa i ilustracija Vinkovčanina s vukovarskom adresom, Nenada Barinića.

Voditelj Galerije, Dubravko Mataković se prisjetio kako mu je Barinić, kao mladi stripaš donosio svoje radove na ogled.

- Svaki put se primjećivalo kako napreduje, i fizički i umjetnički. Meni su najdraži njegovi crteži u olovci, oni su mi najsuptilniji i najmekši. Kao maloljetnik uključio se u obranu pa imamo čitav niz njegovih ratnih stripova, kao i o ribolovu jer je strastven ribolovac uz to što je bajker i oslikava kacige i motore - rekao je na otvaranju Dubravko Mataković, a pročelnik za kulturu Vinkovaca, Mario Banožić je podsjetio kako su Vinkovci uvijek bili rasadište i baza stripa te da moramo biti ponosni što na ovoj izložbi imamo dvije generacije strip-crtača.

- Drago mi je kada majstor stripa ovako govori o mom radu. Dolazio sam kod Matakoviću u ranu zoru jer sam čuo da on ustaje već u 4 sata i donosio mu svoje radove. Sjećam se da bi se iznenadio kada bih mu pokazao što sam sve nacrtao od zadnjeg susreta. Inače, kada u glavi zamislim strip, dovoljno mi je nekoliko sati nacrtati ga - rekao je Barinić i pozvao sve na izložbu njegova ratnog stripa i ilustracija u Ružičkinoj kući u Vukovaru što se otvara danas.

>> 'Po mom prvom fotorobotu kriminalac je uhićen za dva dana'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije