Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 izlagača

Otvoren Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva

vinkovci,sajam,portal (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/4
13.09.2013.
u 14:26

Veliku pozornost na Sajmu je izazavao obrtnik Željko Vrbanus iz Siska sa svojom VW "Bubom" iskovanom od željeza 2002. godine za što mu je trebalo 2.500 radnih sati.

U velikoj hali ŠRC Lenije, u sklopu 48. Vinkovačkih jeseni danas je otvoren 11. vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva na kojem se proizvodima i uslugama predstavlja stotinjak izlagača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Otvarajući sajam gradonačelnik Vinkovaca Mlade Karlić zahvalio je svim izlagačima koji su i u ova, kako je rekao, teška vremena za gospodarstvo smogli snage predstaviti se svojim proizvodima i time obogatiti vinkovačku jesensku manifestaciju koja bez gospodarskog dijela ne bi bila potpuna.

- Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva prigoda je da se izlagači prezentiraju pred oko 100.000 ljudi koliko se procjenjuje da će ovoga vikenda pratiti Vinkovačke jesen - rekao je gradonačelnik Karlić dodajući kako je sajam prigoda ne samo za prodaju proizvoda i usluga već i prigoda za stvaranje novih kontakata i poslovnih veza.

Na Sajmu koji s prostire na 2000 četvornih metara naglasak je stavljen na obrtništvo, prehrambenu, poljoprivrednu, drvu industriju i šumarstvo. Župan Božo Galić je podsjetio kako je Hrvatska punopravna članica Europske unije i da Vlada, ministarstva i lokalna samouprava moraju učiniti sve kako bi se olakšalo poslovanje, ojačala pozicija gospodarstva, a projektima privukla sredstva iz fondova EU, a ispred Organizacijskog odbora Sajma, Vedran Čuljak je pozvao Vinkovčane neka na posebnom sajamskom štandu svoje prijedloge i ideje kako unaprijediti Vinkovce što će ući u Strategiju gospodarskog razvoja Vinkovaca.

Veliku pozornost na Sajmu je izazavao obrtnik Željko Vrbanus iz Siska sa svojom VW \"Bubom\" iskovanom od željeza 2002. godine za što mu je trebalo 2500 radnih sati. Automobil je obojan 24-karatnom pozlatom za što je trebalo 250 sati i na njega je postavljeno 5500 Svarovski kristala što je radio dodatnih 160 sati. Zainteresiranim Vinkovčanima je rekao da su mu nudili i 500 000 eura za automobil, ali ga nije htio prodati te da je radije došao na vinkovački sajam iako je bio pozvan na frankfurtski sajam automobila.

>>Započeo rad na strategiji gospodarskog razvoja Vinkovaca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije