Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otvoren postupak protiv gradonačelnika Novske: 'Zaboravio sam prijaviti 500 kuna'

Gradonačelnik je Povjerenstvu istaknuo da je isplatu od 500 kuna „zaboravio prijaviti“ jer osim tog iznosa nije inače primao nikakve druge primitke od autorskih naknada ili srodnih prava.
22. veljače 2020. u 21:42 2 komentara 2648 prikaza
Otvoren postupak protiv gradonačelnika Novske: 'Zaboravio sam prijaviti 500 kuna'
Foto: Nikola Cutuk/PIXSEL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv gradonačelnika Novske Marina Piletića (HDZ) zbog neusklađenosti prijavljene imovine u imovinskoj kartici s podacima pribavljenima od Porezne uprave Ministarstva financija u postupku službene provjere tih podataka.

Kolinda Grabar-Kitarović ANALIZA Imovinska kartica Grabar Kitarović nakon mandata: Čak 20.000 eura manje ušteđevine

Povjerenstvo je utvrdilo da gradonačelnik Piletić u svom izvješću o imovinskom stanju od 13. lipnja 2018. nije naveo podatak da je 7. prosinca 2017. od Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta ostvario primitak od 500 kuna. Također, u dijelu izvješća koji se odnosi na podatke o plaći bračnog druga dužnosnika na godišnjoj razini dužnosnik je naveo bruto iznos plaće od 62.221,37 kuna, odnosno 43.546,81 kunu neto, a uvidom u informacijski sustav Porezne uprave utvrđeno je da je gradonačelnikova supruga od isplatitelja, Ministarstva zdravstva, na godišnjoj razini, tj. u razdoblju od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine ostvarila ukupan primitak u iznosu od 103.239,63 kune bruto, odnosno 72.825,92 kuna neto.

Branko Bačić PROMJENE U IMOVINSKIM KARTICAMA Zastupnici masovno dopunjuju popis imovine: Bačić u dva mjeseca upisao čak 26 nekretnina

U izvješću nije navedeno ni da je u 2017. gradonačelnikova supruga ostvarila 6600 kuna drugog dohotka od Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Gradonačelnik je Povjerenstvu istaknuo da je isplatu od 500 kuna „zaboravio prijaviti“ jer osim tog iznosa nije inače primao nikakve druge primitke od autorskih naknada ili srodnih prava, dok je „previdio“ prijaviti suprugina primanja temeljem ugovora o djelu od Zavoda za javno zdravstvo za tečajeve zdravstvenog odgoja te pregled prostora i medicinsko-tehničke opreme.

Milanka Opačić KUĆA U DUBRAVI Opačić o nelogičnosti u imovinskoj kartici: 'Možda se dogodio feler u digitalizaciji'

Riječ je o devet takvih ugovora tijekom 2017. i 2018. –Kad je riječ o plaći, upisan je podatak koji sam dobio iz kartice Ministarstva zdravstva za 2014. godinu, iz stare kartice dok sam još bio dožupan i kad je supruga imala 43.000 kuna godišnju neto plaću. Ta se plaća poslije mijenjala, supruga je dva puta bila na rodiljskom i pogreškom je ostao taj podatak – rekao nam je Marin Piletić. 

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • ronyday:

    Kada ćemo čuti nešto o komunjarskim kriminalcima sa enormnim bogatstvom vezanim uz kriminal, pljačku, mafiju, otimanje tuđe imovine i stradanjima onih čiju imovinu su drugovi otimali. Zar je UDBA još toliko jaka da se nitko ne usudi kopati po tim ... prikaži još! kriminalcima i zločincima '

  • turius:

    Jesmo li mi ludi ili ove lopine stvarno nemaju nikakvog srama ma to treba najuriti iz politike za sva vremena hej narode.