Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN PILETIĆ

Otvoren postupak protiv gradonačelnika Novske: 'Zaboravio sam prijaviti 500 kuna'

Otvoren postupak protiv gradonačelnika Novske: 'Zaboravio sam prijaviti 500 kuna'
Foto: Nikola Cutuk/PIXSEL
22.02.2020.
u 21:42

Gradonačelnik je Povjerenstvu istaknuo da je isplatu od 500 kuna „zaboravio prijaviti“ jer osim tog iznosa nije inače primao nikakve druge primitke od autorskih naknada ili srodnih prava.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv gradonačelnika Novske Marina Piletića (HDZ) zbog neusklađenosti prijavljene imovine u imovinskoj kartici s podacima pribavljenima od Porezne uprave Ministarstva financija u postupku službene provjere tih podataka.

Povjerenstvo je utvrdilo da gradonačelnik Piletić u svom izvješću o imovinskom stanju od 13. lipnja 2018. nije naveo podatak da je 7. prosinca 2017. od Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta ostvario primitak od 500 kuna. Također, u dijelu izvješća koji se odnosi na podatke o plaći bračnog druga dužnosnika na godišnjoj razini dužnosnik je naveo bruto iznos plaće od 62.221,37 kuna, odnosno 43.546,81 kunu neto, a uvidom u informacijski sustav Porezne uprave utvrđeno je da je gradonačelnikova supruga od isplatitelja, Ministarstva zdravstva, na godišnjoj razini, tj. u razdoblju od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine ostvarila ukupan primitak u iznosu od 103.239,63 kune bruto, odnosno 72.825,92 kuna neto.

U izvješću nije navedeno ni da je u 2017. gradonačelnikova supruga ostvarila 6600 kuna drugog dohotka od Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Gradonačelnik je Povjerenstvu istaknuo da je isplatu od 500 kuna „zaboravio prijaviti“ jer osim tog iznosa nije inače primao nikakve druge primitke od autorskih naknada ili srodnih prava, dok je „previdio“ prijaviti suprugina primanja temeljem ugovora o djelu od Zavoda za javno zdravstvo za tečajeve zdravstvenog odgoja te pregled prostora i medicinsko-tehničke opreme.

Riječ je o devet takvih ugovora tijekom 2017. i 2018. –Kad je riječ o plaći, upisan je podatak koji sam dobio iz kartice Ministarstva zdravstva za 2014. godinu, iz stare kartice dok sam još bio dožupan i kad je supruga imala 43.000 kuna godišnju neto plaću. Ta se plaća poslije mijenjala, supruga je dva puta bila na rodiljskom i pogreškom je ostao taj podatak – rekao nam je Marin Piletić. 

Komentara 2

RO
ronyday
13:04 23.02.2020.

Kada ćemo čuti nešto o komunjarskim kriminalcima sa enormnim bogatstvom vezanim uz kriminal, pljačku, mafiju, otimanje tuđe imovine i stradanjima onih čiju imovinu su drugovi otimali. Zar je UDBA još toliko jaka da se nitko ne usudi kopati po tim kriminalcima i zločincima '

DU
Deleted user
00:03 23.02.2020.

Jesmo li mi ludi ili ove lopine stvarno nemaju nikakvog srama ma to treba najuriti iz politike za sva vremena hej narode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije