Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Opačić o nelogičnosti u imovinskoj kartici: 'Možda se dogodio feler u digitalizaciji'

Ne znam zašto, dogodila se pogreška", kaže nam Milanka Opačić, pa odmah objašnjava kako je 2015. počela digitalizacija kartica pa je moguće da se i u tom procesu dogodio "feler".
17. veljače 2020. u 14:44 24 komentara 12879 prikaza
Milanka Opačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na tekst Večernjeg lista u kojem je otkriveno kako vrijednost kuće iskazane u imovinskoj kartici Milanke Opačić, saborske zastupnice Stranke rada i solidarnosti, ne odgovara tržišnoj logici, reagirala je i sama vlasnica.

Nekretnine Lovre Kuščevića u općini Nerežišća na Braču gdje ima dvije kuće, dvije šume, četiri građevinska zemljišta te po jedan vinograd i oranicu Što se krije u imovinskim karticama? Zastupnici u štednji i nekretninama imaju 344,5 mil. kn: Najbogatiji ima 27 nekretnina

"Iskreno, ja uopće ne znam kako se to dogodilo", pokušala je objasniti Milanka Opačić zašto njena kuća s okućnicom u zagrebačkoj Dubravi od 134 kvadrata vrijedi tek 200.000 kuna, odnosno otprilike 27 tisuća eura.

Kažemo "pokušala" jer ona sama, govori nam, ne zna zašto je baš taj iznos u kartici.

"Morala sam sad sve provjeriti, ne znam u čemu je stvar. Kuća vrijedi 300 tisuća eura i taj je iznos u kartici stajao od 2011. do 2016. godine. U karticama od 2016. piše tih 200 tisuća kuna. Ali ne znam zašto, dogodila se pogreška",  kaže nam Milanka Opačić, pa odmah objašnjava kako je 2015. počela digitalizacija kartica pa je moguće da se i u tom procesu dogodio "feler". A možda je i u pitanju nula.

Milanka Opačić Kuća s okućnicom vrijedi 200.000 kn Juričan o imovinskoj Milanke Opačić: Mico, više od kuće vrijedi jedan trosjed u stanu tvoga vođe

"Tih 300.000 eura vam je oko dva milijuna kuna, a stoji da je kuća 200 tisuća. Može biti i da je jedna nula "ispala"", kazala je Opačić.

Milanka Opačić
1 / 5
Zagreb: Kuća Milanke Opačić

Pregledom imovinskih kartica otprije, vidljivo je da je kuća u Dubravi još 2014. prijavljena na 300 tisuća eura, a preračunom jasno je i da je to u kunama 2.250.000, odnosno otprilike 250 tisuća više od iznosa za koji se mogla dogoditi pogreška s jednom nulom viška.

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • cenzura:

    Što ne pogledate Stazićevu? Njegov stan u centru Zagreba 300 eura kvadrat????

  • najposebniji:

    Ona je u klubu MB365, moral i obraz je odavno prodala, tekst je lijep, ali suvišan.

  • inot:

    je je dogodio se vama lopovski feler u glavama,vi političari ste stim rođeni....fujpljuc