Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imaju 120 učenika

Otvoren dograđeni dio OŠ Tordinci vrijedan 15 milijuna kuna

OŠ Tordinci
Foto: Branimir Bradarić
30.06.2020.
u 15:35

Dogradnjom škole dobiven je prostor za održavanje predmetne nastave od 5. do 8. razreda, 5 novih učionica za kabinetima, knjižnicu te uredske prostorije i zbornicu, rekao je ravnatelj škole Antun Maletić.

Simboličnim presjecanjem vrpce ministar državne imovine Mario Banožić otvorio je u Tordincima, nedaleko od Vinkovaca, dograđeni dio osnovne škole. Kako je rečeno tijekom svečanosti otvaranja u projekt je uloženo oko 15 milijuna kuna od kojih su značajan dio decentralizirana sredstva Vukovarsko-srijemske županije.

- Naporima Vlade došli smo do toga da će se ubuduće sve ono što je korisno za društvenu zajednicu i za budući razvoj generacija na ruralnom području financirat se sredstvima EU. a gradovi, županija i općine bit će ti koji će biti nositelji razvoja na način da u projektima sudjeluju kroz sufinanciranje, rekao je Banožić.

Župana Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić kazao je kako županija ima dobru suradnju s Vladom RH kao i da su županijske vlasti zahvalne na potezima Vlade kojima je omogućeno da se u županijske proračune slije puno više novca koji se onda mogu utrošiti za investicije kao što je dogradnja škole u Tordincima. Županijska pročelnica za obrazovanje Jadranka Mustapić – Karlić pojasnila je kako je od ukupnog iznosa investicije iz Fonda za regionalni razvoj povučeno 4,3 milijuna kuna, a ostatak je vlastitim sredstvima pokrila županija.

– Našu školu pohađa 120 učenika u 10 odjeljenja, a zaposleno je 25 učitelja i stručnih suradnika. Dogradnjom škole dobiven je prostor za održavanje predmetne nastave od 5. do 8. razreda, 5 novih učionica za kabinetima, knjižnicu te uredske prostorije i zbornicu, rekao je ravnatelj škole Antun Maletić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije