Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otvara se stečaj nad tvrtkom Ljube Ćesića Rojsa

Markuševac gradnja i Ćesić Rojs spominjali su se u javnosti 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu, koju je nekoliko godina prije toga sam srušio za upravljačem svojeg bagera
23. srpnja 2018. u 12:53 28 komentara 2300 prikaza
Ljubo Ćesić Rojs
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim se otvara stečajni postupak nad Markuševac gradnjom d.o.o., građevinskom tvrtkom kojoj je osnivač umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs, te je za 13. studenoga zakazao ročište na kojem će se vjerovnici očitovati o tražbinama od te tvrtke s više od 820.000 kuna utvrđenog duga.

Dražen Bošnjaković Iva Boban Valečić Bošnjaković će pojeftiniti ovrhe čarobnim štapićem?

Sud je početkom srpnja donio rješenje kojim se utvrđuje da je u slučaju Markuševac gradnje nesporno ostvaren stečajni razlog nesposobnosti za plaćanje, odnosno da je ostvaren razlog za otvaranje stečajnog postupka.   

Na prethodno održanim ročištima, Financijska agencija (Fina) ostala je u cijelosti kod podnesenog prijedloga za otvaranje stečajnog postupka, a zastupnik Markuševac gradnje d.o.o očitovao se da ta tvrtka svoju djelatnost, prijevoz rasutog tereta, ne obavlja više od tri godine, nema zaposlenika, a od imovine ima samo dva vozila.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu i drugima Ponovljeno suđenje Sanader: Nisam u stanju iznijeti obranu, umoran sam

Otvaranje stečajnog postupka uslijedilo je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana u ukupnom iznosu od 822.373 kune.

U prijedlogu Fine navodi se kako tvrtka ima samo jednog zaposlenog, ali i račune i oročeni novac u jednoj komercijalnoj banci. Osim tih podataka, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tvrtke.

Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL Sanader na sudu Afera Ina – MOL: Ročište opet odgođeno do rujna

Markuševac gradnja d.o.o osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao predmeti poslovanja navode se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba - reklama i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i sl.

Osnivač tvrtke je umirovljeni general HV-a i bivši saborski zastupnik HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs, a kao direktor naveden je Mladen Pešorda.

Ivo Sanader RENATA RAŠOVIĆ Fotografija Ive Sanadera iz Rusije žalosna je slika Hrvatske

Markuševac gradnja i Ćesić Rojs spominjali su se u javnosti 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu, koju je nekoliko godina prije toga sam srušio za upravljačem svojeg bagera, jer za nju nije imao potrebnu dokumentaciju.

Kako se u medijima tada pisalo, Rojs je rekao da mu "dozvole ne trebaju jer je kuću rušio zbog Ive Sanadera", koji je "na njega vršio pritisak i učinio mu veliku štetu".

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

Ljubo Ćesić Rojs
1 / 6
Inicijativa Ovršni ustanak u nedjelju je na Trešnjevačkom placu skupljala je donacije za bivšu ministricu gospodarstva Martinu Dalić. 
ccc
CCC Shoes&Bags
Ima li što slađe od dječjih cipela? Još kad se usklade s roditeljima...

A1 izdvaja za Vas

 • campa:

  Još jedan iz plejade HDZ-ovih poduzetnika koji je svoje milijune eura stekao u kratkom vremenu na čudan način i van ekonomskih i fiskalnih pravila.Dobro je rekao "tko je jamio jamio je" i sada se paravan zatvara priredba za šitoke natodne mase je završena.

 • Avatar reference
  reference:

  ahahahaaa, koja nakaradna bandit drzava. pa ni kod Tita i Partizana ovakvi llikovu nisu migli postati generali.

 • Gastarbeiter2:

  To je nama naše borbe dale da imamo poduzetne generale....