Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi za generala

Otvara se stečaj nad tvrtkom Ljube Ćesića Rojsa

Ljubo Ćesić Rojs
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
23.07.2018.
u 12:53

Markuševac gradnja i Ćesić Rojs spominjali su se u javnosti 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu, koju je nekoliko godina prije toga sam srušio za upravljačem svojeg bagera

Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim se otvara stečajni postupak nad Markuševac gradnjom d.o.o., građevinskom tvrtkom kojoj je osnivač umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs, te je za 13. studenoga zakazao ročište na kojem će se vjerovnici očitovati o tražbinama od te tvrtke s više od 820.000 kuna utvrđenog duga.

Sud je početkom srpnja donio rješenje kojim se utvrđuje da je u slučaju Markuševac gradnje nesporno ostvaren stečajni razlog nesposobnosti za plaćanje, odnosno da je ostvaren razlog za otvaranje stečajnog postupka.   

Na prethodno održanim ročištima, Financijska agencija (Fina) ostala je u cijelosti kod podnesenog prijedloga za otvaranje stečajnog postupka, a zastupnik Markuševac gradnje d.o.o očitovao se da ta tvrtka svoju djelatnost, prijevoz rasutog tereta, ne obavlja više od tri godine, nema zaposlenika, a od imovine ima samo dva vozila.

Otvaranje stečajnog postupka uslijedilo je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana u ukupnom iznosu od 822.373 kune.

U prijedlogu Fine navodi se kako tvrtka ima samo jednog zaposlenog, ali i račune i oročeni novac u jednoj komercijalnoj banci. Osim tih podataka, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tvrtke.

Markuševac gradnja d.o.o osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao predmeti poslovanja navode se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba - reklama i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i sl.

Osnivač tvrtke je umirovljeni general HV-a i bivši saborski zastupnik HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs, a kao direktor naveden je Mladen Pešorda.

Markuševac gradnja i Ćesić Rojs spominjali su se u javnosti 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu, koju je nekoliko godina prije toga sam srušio za upravljačem svojeg bagera, jer za nju nije imao potrebnu dokumentaciju.

Kako se u medijima tada pisalo, Rojs je rekao da mu "dozvole ne trebaju jer je kuću rušio zbog Ive Sanadera", koji je "na njega vršio pritisak i učinio mu veliku štetu".

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

Ljubo Ćesić Rojs
1/6

Komentara 28

CA
campa
13:19 23.07.2018.

Još jedan iz plejade HDZ-ovih poduzetnika koji je svoje milijune eura stekao u kratkom vremenu na čudan način i van ekonomskih i fiskalnih pravila.Dobro je rekao "tko je jamio jamio je" i sada se paravan zatvara priredba za šitoke natodne mase je završena.

Avatar reference
reference
13:12 23.07.2018.

ahahahaaa, koja nakaradna bandit drzava. pa ni kod Tita i Partizana ovakvi llikovu nisu migli postati generali.

GA
Gastarbeiter2
14:08 23.07.2018.

To je nama naše borbe dale da imamo poduzetne generale....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije