Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otvara se stečaj nad tvrtkom Ljube Ćesića Rojsa

Markuševac gradnja i Ćesić Rojs spominjali su se u javnosti 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu, koju je nekoliko godina prije toga sam srušio za upravljačem svojeg bagera
23. srpnja 2018. u 12:53 28 komentara 2336 prikaza
Ljubo Ćesić Rojs
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim se otvara stečajni postupak nad Markuševac gradnjom d.o.o., građevinskom tvrtkom kojoj je osnivač umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs, te je za 13. studenoga zakazao ročište na kojem će se vjerovnici očitovati o tražbinama od te tvrtke s više od 820.000 kuna utvrđenog duga.

Dražen Bošnjaković Iva Boban Valečić Bošnjaković će pojeftiniti ovrhe čarobnim štapićem?

Sud je početkom srpnja donio rješenje kojim se utvrđuje da je u slučaju Markuševac gradnje nesporno ostvaren stečajni razlog nesposobnosti za plaćanje, odnosno da je ostvaren razlog za otvaranje stečajnog postupka.   

Na prethodno održanim ročištima, Financijska agencija (Fina) ostala je u cijelosti kod podnesenog prijedloga za otvaranje stečajnog postupka, a zastupnik Markuševac gradnje d.o.o očitovao se da ta tvrtka svoju djelatnost, prijevoz rasutog tereta, ne obavlja više od tri godine, nema zaposlenika, a od imovine ima samo dva vozila.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu i drugima Ponovljeno suđenje Sanader: Nisam u stanju iznijeti obranu, umoran sam

Otvaranje stečajnog postupka uslijedilo je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana u ukupnom iznosu od 822.373 kune.

U prijedlogu Fine navodi se kako tvrtka ima samo jednog zaposlenog, ali i račune i oročeni novac u jednoj komercijalnoj banci. Osim tih podataka, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tvrtke.

Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL Sanader na sudu Afera Ina – MOL: Ročište opet odgođeno do rujna

Markuševac gradnja d.o.o osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao predmeti poslovanja navode se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba - reklama i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i sl.

Osnivač tvrtke je umirovljeni general HV-a i bivši saborski zastupnik HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs, a kao direktor naveden je Mladen Pešorda.

Ivo Sanader RENATA RAŠOVIĆ Fotografija Ive Sanadera iz Rusije žalosna je slika Hrvatske

Markuševac gradnja i Ćesić Rojs spominjali su se u javnosti 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu, koju je nekoliko godina prije toga sam srušio za upravljačem svojeg bagera, jer za nju nije imao potrebnu dokumentaciju.

Kako se u medijima tada pisalo, Rojs je rekao da mu "dozvole ne trebaju jer je kuću rušio zbog Ive Sanadera", koji je "na njega vršio pritisak i učinio mu veliku štetu".

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

Ljubo Ćesić Rojs
1 / 6
Inicijativa Ovršni ustanak u nedjelju je na Trešnjevačkom placu skupljala je donacije za bivšu ministricu gospodarstva Martinu Dalić. 
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • campa:

  Još jedan iz plejade HDZ-ovih poduzetnika koji je svoje milijune eura stekao u kratkom vremenu na čudan način i van ekonomskih i fiskalnih pravila.Dobro je rekao "tko je jamio jamio je" i sada se paravan zatvara priredba za šitoke natodne mase je završena.

 • Avatar reference
  reference:

  ahahahaaa, koja nakaradna bandit drzava. pa ni kod Tita i Partizana ovakvi llikovu nisu migli postati generali.

 • Gastarbeiter2:

  To je nama naše borbe dale da imamo poduzetne generale....