Naslovnica Vijesti Crna kronika

Afera Ina – MOL: Ročište opet odgođeno do rujna

Odgodu su tražile obrane Ive Sanadera i Zsolta Tamasa Hernadija jer tvrde da zbog prenumeracije spisa nisu imale uvid u spis.
18. srpnja 2018. u 21:11 53 komentara 1447 prikaza
Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/16

Nakon što je proteklih mjesec dana uživo s ruskih stadiona pratio pohod hrvatskih nogometaša do naslova viceprvaka svijeta, i Ivo Sanader kao i ostatak Hrvatske vratio se u stvarnost. U slučaju bivšeg premijera to znači da je ponovno morao doći na zagrebački Županijski sud zbog sudskih postupaka koji se protiv njega vode.

suđenje Fimi media Odgođeno suđenje Sanaderu i drugima: Nevenka Jurak mora na hitnu operaciju

Ovaj put bila je riječ o aferi Ina – MOL, slučaju u kojem je Sanader bio pravomoćno osuđen, no presudu je prije tri godine ukinuo Ustavni sud. Od tada do sada predmet se nije pomaknuo praktički s mrtve točke jer je ta optužnica spojena s onom Zsolta Tamasa Hernadija, šefa MOL-a optuženog da je Sanaderu dao 10 milijuna eura mita da bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom.

Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL
1 / 9
Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL

Spis je više od godinu i pol bio na Vrhovnom sudu, a i zagrebački Županijski sud u dva je navrata tražio prekid postupka dok se ne riješi Hernadijev status.

Ni današnje ročište nije donijelo ništa novo, odnosno odgođeno je do rujna. I to zbog prenumeracije spisa. Naime, obrane su tvrdile da se spajanjem optužnica sada ne zna na kojoj je što stranici, a požalile su se i da nisu imale uvid u novi spis.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu i drugima Ponovljeno suđenje Sanader: Nisam u stanju iznijeti obranu, umoran sam

Pripremno ročište odgođeno je do rujna, kada će Hernadijeva obrana vjerojatno postaviti pitanje prijevoda spisa na mađarski zato što još nije odlučeno što se točno treba prevesti jer je tu odluku Vrhovni sud prepustio nižem sudu.

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Hrvatska ce postati slobodna kad isušimo pravosudnu močvaru, to je i najbolja lustracija.

 • Gustirna:

  Sanader pa sanader...ali zasto nas jugookmunisticko -srpski mediji po hrvatskoj ne obavjestavaju je li njihov kriminalc,koji ne prasta niti jednoj ispod 16 ,ogulio iti jedan krompir i vratio lovu koji je ukrao..kako je sud presudio uz pomoc udbe..

 • vadis1:

  Sanader je smece od covjeka.