Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanader na sudu

Afera Ina – MOL: Ročište opet odgođeno do rujna

Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
18.07.2018.
u 21:11

Odgodu su tražile obrane Ive Sanadera i Zsolta Tamasa Hernadija jer tvrde da zbog prenumeracije spisa nisu imale uvid u spis.

Nakon što je proteklih mjesec dana uživo s ruskih stadiona pratio pohod hrvatskih nogometaša do naslova viceprvaka svijeta, i Ivo Sanader kao i ostatak Hrvatske vratio se u stvarnost. U slučaju bivšeg premijera to znači da je ponovno morao doći na zagrebački Županijski sud zbog sudskih postupaka koji se protiv njega vode.

Ovaj put bila je riječ o aferi Ina – MOL, slučaju u kojem je Sanader bio pravomoćno osuđen, no presudu je prije tri godine ukinuo Ustavni sud. Od tada do sada predmet se nije pomaknuo praktički s mrtve točke jer je ta optužnica spojena s onom Zsolta Tamasa Hernadija, šefa MOL-a optuženog da je Sanaderu dao 10 milijuna eura mita da bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom.

Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL
1/9

Spis je više od godinu i pol bio na Vrhovnom sudu, a i zagrebački Županijski sud u dva je navrata tražio prekid postupka dok se ne riješi Hernadijev status.

Ni današnje ročište nije donijelo ništa novo, odnosno odgođeno je do rujna. I to zbog prenumeracije spisa. Naime, obrane su tvrdile da se spajanjem optužnica sada ne zna na kojoj je što stranici, a požalile su se i da nisu imale uvid u novi spis.

Pripremno ročište odgođeno je do rujna, kada će Hernadijeva obrana vjerojatno postaviti pitanje prijevoda spisa na mađarski zato što još nije odlučeno što se točno treba prevesti jer je tu odluku Vrhovni sud prepustio nižem sudu.

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
10:50 18.07.2018.

Hrvatska ce postati slobodna kad isušimo pravosudnu močvaru, to je i najbolja lustracija.

GU
Gustirna
09:14 18.07.2018.

Sanader pa sanader...ali zasto nas jugookmunisticko -srpski mediji po hrvatskoj ne obavjestavaju je li njihov kriminalc,koji ne prasta niti jednoj ispod 16 ,ogulio iti jedan krompir i vratio lovu koji je ukrao..kako je sud presudio uz pomoc udbe..

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
10:47 18.07.2018.

Izgubili smo arbitrazu INA - MOL u Svicarskoj a ove godine po svoj prilici i u Washingtonu. U pravnoj drzavi odavno bi bili u zatvoru Bajic, Cvitan, Ostojic radi montiranja procesa , vani je sve jasno kod nas mediji glume slijepce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije