Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otkriveno zašto hrvatski veleposlanik nije bio u NATO-u u subotu

Hrvatsku je na subotnjem sastanku Sjevernoatlantskog savjeta, najvažnijeg tijela NATO-a, predstavljao diplomat nižeg ranga
17. travnja 2018. u 14:47 7 komentara 2204 prikaza
Mario Nobilo nakon obilježavanja obljetnice ulaska RH u NATO nije se vratio u Bruxelles
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatska je na subotnjem sastanku Sjevernoatlantskog savjeta, najvažnijeg tijela NATO-a, bila predstavljena na neuobičajeno niskoj diplomatskoj razini.

Hassan Haidar Diab Večernji TV 'Manipuliraju! Kako nitko nije poginuo ako su bombardirali skladište kemijskim oružjem?'

Na sastanku veleposlanika na kojem su Amerikanci, Britanci i Francuzi izvijestili članice saveza o napadima koje su tog dana poduzeli u Siriji nije bilo hrvatskog veleposlanika pri NATO-u Marija Nobila. Sastanku nije nazočio ni Nobilov zamjenik Ivan Mutavdžić, kako nalažu uzusi. Hrvatsku je ondje predstavljao još niži diplomat – voditelj političkog odjela u Stalnom predstavništvu pri NATO-u. Veleposlanik Nobilo je, za to vrijeme, bio u Hrvatskoj.

[video: 24685 / ]

Iz Ministarstva vanjskih poslova kažu da Nobilo nije bio na subotnjem sastanku zato što je dva dana prije, u četvrtak, u Hrvatskom saboru sudjelovao na svečanosti obilježavanja 9. obljetnice ulaska RH u NATO, za što je poziv primio ranije i potvrdio sudjelovanje. Nije jasno zašto se Nobilo nije vratio na svoje radno mjesto u Bruxelles ni kako je moguće da ondje nema ni njegova zamjenika. Posebice zato što se danima prije samog napada očekivalo da bi takav scenarij mogao uslijediti. Hrvatska, članica NATO-a, nije imala čelne ljude u predstavništvu pri tom savezu.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Mario Nobilo nakon obilježavanja obljetnice ulaska RH u NATO nije se vratio u Bruxelles
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!
Nikolai Filchenkov NAPETO STANJE Rusija šalje pojačanja u Siriju: Na brodovima voze tenkove i vojnu opremu Donald Trump priprema napad Prekrajanje Sirije Trump Siriju prepušta saveznicima, no tražit će uslugu protiv Irana Vladimir Putin Razgovarao s Rouhanijem Putin: Daljnji zapadnjački napadi na Siriju dovest će do kaosa
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • dom7:

    bio je ali je po kazni cistio wc..

  • Deseti:

    Ovog komunistickog uhljeba ne zanima nista osim novaca, pa svi znaju da on mrzi NATO, zanimljivo kako se ti uhljebi rotiraju iz zemlje u zemlju. Zakon kaze 4 godine veleposlanik pa 4 godine u Hrvatsku.. Mi imamo veleposlanika ili ambasadora ... prikaži još!a da su Vanka 20 godina.Sto znaci da 4 mandata se nisu vracali u zemlju tako da i neznaju sto se danas desava u hr.

  • stefj:

    Ma što uhljeba briga za NATO i Hrvatsku. Bitnija je klopa na svečanosti od sjedenja na nekakvom savjetu...