Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što je razlog

Otkriveno zašto hrvatski veleposlanik nije bio u NATO-u u subotu

Mario Nobilo nakon obilježavanja obljetnice ulaska RH u NATO nije se vratio u Bruxelles
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/2
17.04.2018.
u 14:47

Hrvatsku je na subotnjem sastanku Sjevernoatlantskog savjeta, najvažnijeg tijela NATO-a, predstavljao diplomat nižeg ranga

Hrvatska je na subotnjem sastanku Sjevernoatlantskog savjeta, najvažnijeg tijela NATO-a, bila predstavljena na neuobičajeno niskoj diplomatskoj razini.

Na sastanku veleposlanika na kojem su Amerikanci, Britanci i Francuzi izvijestili članice saveza o napadima koje su tog dana poduzeli u Siriji nije bilo hrvatskog veleposlanika pri NATO-u Marija Nobila. Sastanku nije nazočio ni Nobilov zamjenik Ivan Mutavdžić, kako nalažu uzusi. Hrvatsku je ondje predstavljao još niži diplomat – voditelj političkog odjela u Stalnom predstavništvu pri NATO-u. Veleposlanik Nobilo je, za to vrijeme, bio u Hrvatskoj.

Iz Ministarstva vanjskih poslova kažu da Nobilo nije bio na subotnjem sastanku zato što je dva dana prije, u četvrtak, u Hrvatskom saboru sudjelovao na svečanosti obilježavanja 9. obljetnice ulaska RH u NATO, za što je poziv primio ranije i potvrdio sudjelovanje. Nije jasno zašto se Nobilo nije vratio na svoje radno mjesto u Bruxelles ni kako je moguće da ondje nema ni njegova zamjenika. Posebice zato što se danima prije samog napada očekivalo da bi takav scenarij mogao uslijediti. Hrvatska, članica NATO-a, nije imala čelne ljude u predstavništvu pri tom savezu.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Mario Nobilo nakon obilježavanja obljetnice ulaska RH u NATO nije se vratio u Bruxelles
1/12

Komentara 7

DO
dom7
15:46 17.04.2018.

bio je ali je po kazni cistio wc..

DE
Deseti
15:28 17.04.2018.

Ovog komunistickog uhljeba ne zanima nista osim novaca, pa svi znaju da on mrzi NATO, zanimljivo kako se ti uhljebi rotiraju iz zemlje u zemlju. Zakon kaze 4 godine veleposlanik pa 4 godine u Hrvatsku.. Mi imamo veleposlanika ili ambasadoraa da su Vanka 20 godina.Sto znaci da 4 mandata se nisu vracali u zemlju tako da i neznaju sto se danas desava u hr.

ST
stefj
14:54 17.04.2018.

Ma što uhljeba briga za NATO i Hrvatsku. Bitnija je klopa na svečanosti od sjedenja na nekakvom savjetu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije