Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Objavljena presuda: 'Operativna veza mu je javila da će se izvršiti kupoprodaja ilegalnog oružja'

Podsjetimo, Ćelić je vozio triput brže od dopuštenog, ali je pravomoćno oslobođen na prekršajnom sudu u Zadru jer se branio da je bio na tajnom zadatku
14. veljače 2020. u 15:42 34 komentara 3808 prikaza
Josip Ćelić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Otkriveno je na kakvom je tajnom zadatku bio zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić kada je u ožujku prošle godine uhvaćen u prebrzoj vožnji. Podsjetimo, Ćelić je vozio triput brže od dopuštenog, ali je pravomoćno oslobođen na prekršajnom sudu u Zadru jer se branio da je bio na tajnom zadatku. Sada se zna i kojem. 

Zagreb: Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao događanja u Splitu Davor Božinović: 'Ako se pokaže da Ćelić nema krimena, vratio bih ga na poziciju'

Općinski sud u Zadru je 16. siječnja donio presudu kojim se Ćelića oslobađa krivnje, a dio obrazloženja presude objavio je RTL.

- Toga dana operativna veza mu je javila da će se na području zadarske županije izvršiti kupoprodaja ilegalnog oružja odnosno oružja koja potiču iz kaznenih djela. Isključivo iz tog razloga je morao u točno određeno vrijeme i sa tom operativnom vezom koja je bila sa njim u vozilu doći na odredište i izvršiti prepoznavanje navedenog oružja. Naime s obzirom da je imao sve informacije za navedeno oružje trebao je određeni dio oružja i prepoznati, odnosno on ga je jedini mogao prepoznati i na taj način razriješiti određena kaznena djela. Iz razloga nekoprimitiranja same istrage morao je biti sa atipičnim policijskim vozilom da se ne bi prepoznalo da je posrijedi prisutna policija. S obzirom na karakteristike vozila može dodati da se radilo o vozilu marke AUDI RS6 koji je apsolutno prilagođen u svakom sigurnosnom smislu većim brzinama - stoji u presudi.

Nikola Milina jurio autocestom Milina: Nismo znali da je Ćelić bio na tajnom zadatku

Također se napominje kako je Ćelić policajac s 28 godina aktivnog staža u policiji te da je bio svjestan da mu zakon dozvoljava kršenje prometnih propisa za službene potrebe na način da ne ugrožava druge sudionike u prometu, a o čemu je on vodio računa. 

NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • zkomlj:

    Na tajnom zadatku 😂😂zasto je onda bio dao ostavku..mafija

  • hitro5:

    A on išao sam kao Chuck Noris ?????

  • Rusvaj:

    Složili su oni priču.... Kao u filmovima