Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP ĆELIĆ

Objavljena presuda: 'Operativna veza mu je javila da će se izvršiti kupoprodaja ilegalnog oružja'

Josip Ćelić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
14.02.2020.
u 15:42

Podsjetimo, Ćelić je vozio triput brže od dopuštenog, ali je pravomoćno oslobođen na prekršajnom sudu u Zadru jer se branio da je bio na tajnom zadatku

Otkriveno je na kakvom je tajnom zadatku bio zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić kada je u ožujku prošle godine uhvaćen u prebrzoj vožnji. Podsjetimo, Ćelić je vozio triput brže od dopuštenog, ali je pravomoćno oslobođen na prekršajnom sudu u Zadru jer se branio da je bio na tajnom zadatku. Sada se zna i kojem. 

Općinski sud u Zadru je 16. siječnja donio presudu kojim se Ćelića oslobađa krivnje, a dio obrazloženja presude objavio je RTL.

- Toga dana operativna veza mu je javila da će se na području zadarske županije izvršiti kupoprodaja ilegalnog oružja odnosno oružja koja potiču iz kaznenih djela. Isključivo iz tog razloga je morao u točno određeno vrijeme i sa tom operativnom vezom koja je bila sa njim u vozilu doći na odredište i izvršiti prepoznavanje navedenog oružja. Naime s obzirom da je imao sve informacije za navedeno oružje trebao je određeni dio oružja i prepoznati, odnosno on ga je jedini mogao prepoznati i na taj način razriješiti određena kaznena djela. Iz razloga nekoprimitiranja same istrage morao je biti sa atipičnim policijskim vozilom da se ne bi prepoznalo da je posrijedi prisutna policija. S obzirom na karakteristike vozila može dodati da se radilo o vozilu marke AUDI RS6 koji je apsolutno prilagođen u svakom sigurnosnom smislu većim brzinama - stoji u presudi.

Također se napominje kako je Ćelić policajac s 28 godina aktivnog staža u policiji te da je bio svjestan da mu zakon dozvoljava kršenje prometnih propisa za službene potrebe na način da ne ugrožava druge sudionike u prometu, a o čemu je on vodio računa. 

Komentara 34

ZK
zkomlj
16:02 14.02.2020.

Na tajnom zadatku 😂😂zasto je onda bio dao ostavku..mafija

HI
hitro5
16:06 14.02.2020.

A on išao sam kao Chuck Noris ?????

RU
Rusvaj
16:09 14.02.2020.

Složili su oni priču.... Kao u filmovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije