Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jurio autocestom

Milina: Nismo znali da je Ćelić bio na tajnom zadatku

Nikola Milina
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
03.02.2020.
u 15:03

Milina je, odgovarajući na novinarska pitanja, naglasio kako svi suradnici u policiji imaju svoj djelokrug rada i svoje zadaće te kako on ne može znati za sve zadatke u svakom trenutku.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina ponovio je u ponedjeljak kako nisu imali saznanja da je njegov bivši zamjenik Josip Ćelić bio na tajnom zadatku kada je snimljen u prebrzoj vožnji, zbog čega je u konačnici razriješen dužnosti, ali i oslobođen krivnje na zadarskom Prekršajnom sudu.

"Rekli smo da saznanja o samom tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka. Vidjeli ste u tom slučaju da je nakon medijske objave policijska postaja podnijela prekršajni nalog. Napravili smo ono što smo trebali", rekao je Milina novinarima u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Istaknuo je kako pojedinačne i osobne razgovore neće dijeliti s javnosti. "Rekao sam sve što mogu komunicirati", dodao je.

Ćelić u prebrzoj vožnji snimljen u ožujku prošle godine, a zahtjev za razrješenjem podnio je krajem listopada, kada je snimka njegove vožnje objavljena u medijima.

'Svi suradnici imaju svoj djelokrug rada'

Milina je, odgovarajući na novinarska pitanja, naglasio kako svi suradnici u policiji imaju svoj djelokrug rada i svoje zadaće te kako on ne može znati za sve zadatke u svakom trenutku.

Milina nije htio komentirati pravomoćnu odluku Prekršajnog suda u Zadru koji je Ćelića oslobodio optužbi.

Na opetovano pitanje kako nije znao za tajni zadatak, Milina je još jednom ponovio da je sve objasnio. Dodao je kako su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, propisane mogućnosti da se u policijskom djelovanju koristi i privatno vozilo.

'Svakodnevno spašavamo živote migranata'

Na pitanje ima li kontrolu nad radom policije na granici s Bosnom i Hercegovinom pri postupanju s migrantima, koji se u susjednoj državi žale da ih policija tuče i oduzima im imovinu, Milina je kazao kako sve prijave provjeravaju, čak i kada su anonimne.

"Pokušavamo na svaki način doći do podataka", kazao je Milina, naglasivši da hrvatski policajci svakodnevno spašavaju živote migranata.

"Imate niz primjera gdje se radi o spašavanju migranata, a također imamo i potvrde u nekoliko slučaja gdje su potpuno bile lažne optužbe kada smo uspjeli utvrditi činjenično stanje", ustvrdio je glavni ravnatelj.

Dodao je kako je bilo i primjera nehumanog postupanja s migrantima, zbog čega su neki policijski službenici udaljeni iz službe i podvrgnuti disciplinskim postupcima.

Komentara 22

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:18 03.02.2020.

'Milina: Nismo znali da je Ćelić bio na tajnom zadatku" ... -Sve u redu Milina, jer ni Ćelić nije znao da je na tajnom zadatku, i njega je sve ovo zateklo.

JA
jasenko11
16:36 03.02.2020.

Puno je dužnosnika ovih dana na tajnim zadacima. Običan čovjek ide u zatvor ili plaća drakonske kazne.

DU
Deleted user
16:10 03.02.2020.

Mislio sam da su ravnatelj i zamjenik ravnatelja menadžerske pozicije, a kad ono i oni su operativci koji idu i na tajne zadatke. Bravo, za svaku pohvalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije