Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otkriveno koliko je prikupljeno za obranu Filipa Zavadlava, odvjetnik Šerić: Nemam veze s time

– Meni je osobno gadljiva i pomisao da netko to radi zbog svoje osobne koristi, da skuplja novac koristeći tragediju u kojoj su izgubljena tri mlada života.
12. veljače 2020. u 14:08 2 komentara 1651 prikaza
Odvjetnik Šerić posjetio svog klijenta Filipa Zavadlava
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što je 25-godišnji Filip Zavadlav u centru Splita ubio trojicu mladića, mnogi su na društvenim mrežama stali na stranu mladića posebice nakon što su u javnost došli navodni motivi osvetničkog pohoda. Jedna od Facebook grupa koja je osnovana u znak podrške angažirala je za obranu Filipa Zavadlava poznatog odvjetnika Branka Šerića. Međutim, čini se kako sve te uplate nisu dovoljne da pokriju goleme troškove obrane. 

Filip Zavadlav ETEL ZAVADLAV Majka Filipa Zavadlava tražila dozvolu da ga posjeti, ali nije ju dobila

Naime, na društvenim mrežama proširio se brzinom munje predračun dosadašnjih Šerićevih usluga u iznosu većem od 28 tisuća kuna, no kako je rekao tada Šerić za Slobodnu Dalmaciju: – S tim predračunom na Facebooku nemam veze.  

Koliko je prikupljeno i da to nije dovoljno, pokazuje i kampanja za prikupljanje novca za odvjetnika Filipa Zavadlava na GoGetFundingu. Tamo je navedeno da je cilj prikupiti 4800 američkih dolara, što iznosi nešto više od 32 i pol tisuće kuna. Do sada je tamo prikupljeno tek 150 američkih dolara odnosno nešto više od tisuću kuna. Na stranici se vidi da je novac uplatilo tek troje ljudi. U opisu kampanje navode se detalji iz privatnog života Filipa Zavadlava te njegove obitelji kao i odnos institucija prema njima. 

 | Autor : Screenshot Foto: Screenshot

"Vjerujemo da Filip zaslužuje drugu priliku, šansu za bolji život. Sve što je ikada želio bilo je pobjeći iz svoje ovisničke obitelji i susjedstva prepunog kriminalaca. Nikad nije uzimao nikakve droge, bavio se sportom i pokušao učiniti nešto sa svojim životom.
Unajmili smo mu najboljeg odvjetnika kojeg smo mogli i potrebna nam je vaša pomoć. Filip je bio sam cijeli život, ali sada mu imamo priliku pokazati da više nije sam. Ovdje smo da mu pomognemo, on to zaslužuje. Ako se slažete s nama, molimo vas da nam pomognete oko plaćanja", stoji u pozivu koji je potpisan inicijalima A.A.  

Filip Zavadlav TOKSIKOLOŠKO VJEŠTAČENJE Gotov nalaz Filipa Zavadlava: U vrijeme krvavog pohoda bio je drogiran

Odvjetnik Branko Šerić kazao je za Slobodnu Dalmaciju kako on nema pojma no o kakvoj akciji prikupljanja novca za njega.

– Nemam nikakve veze s tim i ne znam jel' to netko lovi u mutnom? Ne znam više što napraviti, internet je kao jastuk kojeg razbucaš i baciš sa Svetog Duje pa bih ja sad trebao skupljati i prikupljati razasutu perušinu. Meni je osobno gadljiva i pomisao da netko to radi zbog svoje osobne koristi, da skuplja novac koristeći se tragedijom u kojoj su izgubljena tri mlada života. Da se netko koristi time da bi uzeo novac, monstruozno je, nemam riječi – komentirao je odvjetnik Šerić.

Video: Odvjetnik Šerić posjetio svog klijenta Filipa Zavadlava

HOTEL ZDILAR
Restoran iz Imotskog zabranio ulaz SDP-ovcima
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • pežo:

    Žao mi je ovog mladića jer je imao teško djetinjstvo ali ako bi po tome trebao sudac suditi ne bi bilo dobro već zakon mora biti isti za sve ubojice .