Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo se širi zrakom

Otkriven novi soj koronavirusa: 'Vrlo je opasan'

FILE PHOTO: Italy's ReiThera presents first results of potential COVID-19 vaccine
Foto: REITHERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
30.05.2021.
u 12:15

Vijetnam je otkrio novu varijantu COVID-19 koja kombinira karakteristike dviju postojećih inačica koje su prvi put pronađene u Indiji i Velikoj Britaniji

Vijetnam je otkrio novu varijantu koronavirusa koja se, prema prvim saznanjima, doima kao kombinacija indijske i britanske verzije te se može brzo proširiti zrakom, kažu dužnosnici.

Vijetnamski ministar zdravstva Nguyen Thanh Long najnoviju je mutaciju u subotu opisao kao "vrlo opasnu", prenosi BBC

Virusi konstantno mutiraju, no dok je većina promjena neznatna, neke mogu učiniti virus zaraznijim. Otkako je COVID-19 prvi put identificiran, otkrivene su tisuće mutacija.

"Vijetnam je otkrio novu varijantu COVID-19 koja kombinira karakteristike dviju postojećih inačica koje su prvi put pronađene u Indiji i Velikoj Britaniji", rekao je Nguyen na vladinom sastanku.

Dodao je da se nova hibridna inačica lakše prenosi od ranije poznatih verzija, posebno u zraku. Rekao je da je soj otkriven nakon provođenja testova na novootkrivenim pacijentima. Naglasio je i da će genetski kod virusa uskoro biti dostupan.

VIDEO Cijepljenje će trajati dok se ne cijepi više od tri milijuna građana

Ključne riječi

Komentara 21

KU
Kultura
12:35 30.05.2021.

To je priprema za cetvrti val u osmom pocinje

DU
Deleted user
12:37 30.05.2021.

čekam mutaciju koja neće reagirat na postojeća cijepiva, pa će morat nova....... jooooooooooj! 💲💲💲💲💲

Avatar ..SHEDOW..
..SHEDOW..
12:29 30.05.2021.

Pazite šta vam kažem, za par dana će "otkrit" da posebno napada djecu, tinejđere za koje je upravo odobreno "cjepivo" (genska terapija)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije