Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otkrivamo svih 17 članova Povjerenstva za Međugorje

Kako se i najavljivalo, Povjerenstvom predsjeda bliski suradnik pape Benedikta XVI., talijanski kardinal Camillo Ruini, koji je generalni vikar Rimske biskupije.
29. ožujka 2010. u 08:52 24 komentara 7 prikaza
međugorje
Foto: Arhiv VL

Proteklog vikenda u Vatikanu je održana prva sjednica Međunarodnog povjerenstva koje će istraživati fenomen Međugorja. Doznajemo da su među 17 članova pet kardinala, dva prefekta kongregacija, pet vještaka i četiri eksperta. Kako se i najavljivalo, Povjerenstvom predsjeda bliski suradnik pape Benedikta XVI., talijanski kardinal Camillo Ruini, koji je generalni vikar Rimske biskupije, a čine ga i dvojica kardinala, vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić i zagrebački Josip Bozanić.

Uz njih još dvojica kardinala čine povjerenstvo, koje očekuje jako izazovan posao. To su kardinali Jozef Tomko, koji je prefekt Kongregacije za širenje vjere, te počasni predsjednik Papinskog vijeća za zakonske propise, Julian Herranz Casado.

Nadbiskup Angelo Amato prefekt je Kongregacije za proglašenje svetim. Tajnik ovoga povjerenstva je Achim Schütz, a njegov pomoćnik Krzysztof Nykiel. Petorica su vještaka teologa, pravnika i psihijatara članovi povjerenstva - franjevac Maria David Jaeger, Salvatrore Perrella, Pierangelo Sequeri, Zdzislaw Josef Kijas i Tony Anatrella. Četvero eksperata uključeno je u rad povjerenstva; među njima troje Hrvata - prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD-a Napredak, časna sestra Veronica Nela Gašpar i isusovac pater Mijo Nikić, te Mihaly Szentmartoni.

Na inauguracijskom sastanku kardinal Ruini izložio je redoslijed rada povjerenstva koje je praktički četvrto koje bi trebalo dati svoj sud o fenomenu starom gotovo 30 godina, a konačno izvješće dostaviti Kongregaciji za nauk vjere Svete Stolice.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • kisrub:

    U skladu s temom očekujemo svakodnevno 8563 Izvješća povjerenstva kako bi se sve moglo transparentno pratiti.

  • -obrisani-:

    medugorje ce biti ubrzo priznato-to je mjesto mira obracenja ozdravljenja

  • virko_om:

    fabry, a ne farby