Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Otkrivamo svih 17 članova Povjerenstva za Međugorje

međugorje
Arhiv VL
29.03.2010.
u 08:52

Kako se i najavljivalo, Povjerenstvom predsjeda bliski suradnik pape Benedikta XVI., talijanski kardinal Camillo Ruini, koji je generalni vikar Rimske biskupije.

Proteklog vikenda u Vatikanu je održana prva sjednica Međunarodnog povjerenstva koje će istraživati fenomen Međugorja. Doznajemo da su među 17 članova pet kardinala, dva prefekta kongregacija, pet vještaka i četiri eksperta. Kako se i najavljivalo, Povjerenstvom predsjeda bliski suradnik pape Benedikta XVI., talijanski kardinal Camillo Ruini, koji je generalni vikar Rimske biskupije, a čine ga i dvojica kardinala, vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić i zagrebački Josip Bozanić.

Uz njih još dvojica kardinala čine povjerenstvo, koje očekuje jako izazovan posao. To su kardinali Jozef Tomko, koji je prefekt Kongregacije za širenje vjere, te počasni predsjednik Papinskog vijeća za zakonske propise, Julian Herranz Casado.

Nadbiskup Angelo Amato prefekt je Kongregacije za proglašenje svetim. Tajnik ovoga povjerenstva je Achim Schütz, a njegov pomoćnik Krzysztof Nykiel. Petorica su vještaka teologa, pravnika i psihijatara članovi povjerenstva - franjevac Maria David Jaeger, Salvatrore Perrella, Pierangelo Sequeri, Zdzislaw Josef Kijas i Tony Anatrella. Četvero eksperata uključeno je u rad povjerenstva; među njima troje Hrvata - prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD-a Napredak, časna sestra Veronica Nela Gašpar i isusovac pater Mijo Nikić, te Mihaly Szentmartoni.

Na inauguracijskom sastanku kardinal Ruini izložio je redoslijed rada povjerenstva koje je praktički četvrto koje bi trebalo dati svoj sud o fenomenu starom gotovo 30 godina, a konačno izvješće dostaviti Kongregaciji za nauk vjere Svete Stolice.

Komentara 24

Avatar Dančo
Dančo
11:26 29.03.2010.

uvjek ima jadnoka koji gutaju ta sranja i nose molodare peračima mozga.

KI
kisrub
09:21 29.03.2010.

U skladu s temom očekujemo svakodnevno 8563 Izvješća povjerenstva kako bi se sve moglo transparentno pratiti.

VO
virko_om
10:50 29.03.2010.

fabry, a ne farby

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije