Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućna radinost

Otac stan pretvorio u laboratorij "trave", sin zalijevao biljke

laboratorij marihuane (1)
Foto: MUP
1/3
09.05.2011.
u 12:47

U kućnoj su radinosti proizveli 321 stabljiku koje bi sušenjem dale urod od pet kilograma.

Oca (52) i sina (29) policija sumnjiči da su u kućnoj radinosti proizveli 321 stabljiku konoplje, veličine od 30 do 100 cm, koje bi po završetku vegetacije dale urod od oko pet kilograma marihuane čija bi vrijednost na ilegalnom tržištu bila oko 150 tisuća kuna dok bi u uličnoj prodaji ta vrijednost bila znatno veća.

Akciju su proveli policijski službenici PNUSKOK-a u suradnji s Ravnateljstvom policije. U petak 6. svibnja najprije je uhićen 52-godišnjak. Pretragom stana na području Trešnjevke, koji je unajmio unazad tri mjeseca, utvrđeno je da je stan u cijelosti preuređen za kontrolirani uzgoj biljaka indijske konoplje.

Zidove stana 52-godišnjak je obložio izolacijskim materijalom, instalirao transformatore za pretvaranje struje na koje je spojio UV-lampe. U prostorije je instalirao sustav za ventilaciju zraka s filtrima kako bi prikrio mirise konoplje koji nastaju uzgojem. U tako pripremljene prostorije početkom travnja ove godine posadio je sadnice konoplje, a nakon toga, radi stvaranja kvalitetnih uvjeta za uzgoj, instalirao je i sustav navodnjavanja, izvijestila je policija.

Sinov zadatak bio je pak da svaki dan obiđe biljke, zalije ih te naizmjenično uključuje UV-lampe i sustav ventilacije.

Obojica su ranije evidentirani kao počinitelji imovinskih delikata te zbog prijevara i krivotvorenja isprava.

Po završetku kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu u nedjelju 8. svibnja dovedeni u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Komentara 26

Avatar Sor@n
Sor@n
13:23 09.05.2011.

Dobro onda, kad će te ih pustiti da nastave kućnoj radinosti. Hmm piše okolo da je marujana ljekovita.

OL
ogi_lux
13:49 09.05.2011.

Treba ih zaposlit u poljoprivredi, vidi se da znaju sa biljkama, možda bi to moglo pokrenut hrvatsku poljoprivredu, jednostavno cijelu Hrvatsku zasadit sa marihuanom jer marihuana je poznata kao kraljica biljaka, Hrvatska bi naprosto procvjetala. A zna se da se njom uspješno liječe i neke bolesti, svi bi prosperirali.

PK
puši kurac
15:59 09.05.2011.

ova murija uvijek sve sjebe!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije