Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava

Otac monstrum iz Slavonskog Broda mogao je već biti u zatvoru

'07.01.13., Slavonski Brod - Zgrada u naselju Slavonija 2 u kojoj je stanovala obitelj slavonskobrodskog monstruma. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
Ivica Galović/Pixsell
09.01.2013.
u 20:20

Sadašnja supruga požalila se policiji prije godinu dana da je suprug maltretira SMS-ovima. Nije spominjala djevojčice.

Ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić izjavila je u utorak da se treća žena 32-godišnjaka iz Slavonskog Broda, kojemu je zbog nasilničkog ponašanja, zlostavljanja i zanemarivanja djece određen jednomjesečni pritvor, nikada nije požalila na maltretiranje njegovih dviju djevojčica iz prethodnog braka.

Ona se samo jednom, i to u siječnju prošle godine, požalila da je muž zlostavlja, ali ne fizički nego SMS-porukama. Centar je o tome izvijestila policija.

– Ono zbog čega se mi svi skupa osjećamo jako loše jest činjenica da je još prije godinu dana protiv osumnjičenog pokrenut postupak zbog zlostavljanja maloljetne djevojčice. Bila su dva ročišta, ali on se ni na jednom nije pojavio. Da je to išlo po hitnom postupku, on je već tada mogao dobiti dvije godine zatvora. U tom slučaju ove dvije djevojčice sigurno ne bi zlostavljao jer ne bi bio u prilici – kaže Slavica Nikšić.

Za postupak zbog zanemarivanja i zlostavljanja djece u Centru za socijalnu skrb doznali su, kaže, tek nakon što je nasilnik priznao očinstvo nad djevojčicama čija je majka umrla nakon porođaja. Prema nalazu obdukcije, tromjesečna beba umrla je prirodnom smrću. Tragovi nasilja nisu uočeni, ali točan uzrok smrti tek će se utvrditi dodatnim vještačenjem.

>>Majka: \'Moj sin je psihički bolestan, ali nije monstrum\'

>>Strava! Izgladnjivao djecu, jedno umrlo, drugo našli u stanu

Komentara 2

MM
marylin monroe
20:55 09.01.2013.

socijalna skrb je tupa glupa i neupotrbljiva ustanova koja drzavi zdere novac a ne radi nista uvijek je kriv neki zakon za njihovu nesposobnost a u svari zaposlenici su totalno nesposobni za socijalne probleme zato su i rezultati takvi kakvi jesu

IN
inica
09:25 10.01.2013.

Marylin, ili promijeni ime, ili se opameti. Prva i osnovna je osobna odgovornost svakog od nas. Nakon nje slijedi odgovornost uže i šire obitelji, a tek nakon toga svih onih koji su znali, a ništa nisu poduzeli. Da mene muž zlostavlja, uzela bih dijete, otišla u Centar, tražila smještaj u sigurnu kuću i to bi bilo to. Ovako - svi sve znaju, a nitko ne bi ništa, osim što od hraćaka više ne možeš disat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije