Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Osjećam se užasno'

Otac Branka Rafajca: Njegova psiha ukazivala je na alarmantno stanje

Uhićen Branko Farajac, ubojica maloljetne djevojke iz Malog Lošinja
Foto: Facebook/Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
14.02.2020.
u 23:43

Bio je i hospitaliziran unazad godinu i pol na psihijatriji na Rabu. Bilo je to sredinom 2018., ondje je boravio mjesec, dva, ne znam točno. Ima niz raznih dijagnoza među kojima i poremećaj ličnosti, ispričao je otac ubojice iz Malog Lošinja

Oca 41-godišnjeg Branka Rafajca, osumnjičenog za ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju, šokirao je postupak njegovog sina.

Kaže da s njim nije u kontaktu već 20 godina.

– Supruga i ja smo konsternirani zločinom. Osjećam se toliko užasno, kao da je moje dijete ubijeno. Mogu samo zamisliti kako je ženi čiju je obitelj moj sin zavio u crno. Nema riječi koje mogu izgovoriti da joj u ime obitelji izrazim sućut, jer kćer joj nitko neće vratiti. Naš sin nažalost ima psihičkih problema. S njim nismo u kontaktu već 20 godina pa nam informacije o njemu stižu na kapaljku od bivše snahe. On svaki vid pomoći i kontakta s nama odbija. Bio je i hospitaliziran unazad godinu i pol na psihijatriji na Rabu. Bilo je to sredinom 2018., ondje je boravio mjesec, dva, ne znam točno. Ima niz raznih dijagnoza među kojima i poremećaj ličnosti – rekao je za Jutarnji list.

Kaže kako je njihova snaha kontaktirala Centar za socijalnu skrb.

– Kao osoba se smatrao nerealiziranim. Bavio se podvodnim ribolovom i pisao je. Ali unatoč svemu, njegova psiha ukazivala je na alarmantno stanje. Bio je nezadovoljan sobom, pa su samim time njegovi bližnji patili, počevši od bivše supruge, od koje se nedavno razveo – rekao je otac ubojice.

Mali Lošinj: Zastave spuštene na pola koplja na srednjoj školi koju je pohađala ubijena učenica

Komentara 6

PI
Piksy
05:33 15.02.2020.

Da je bar dozivotno ostao zatvoren na psihijatriji..zbog tih bolesnika uvijek neduzni stradaju..katastrofa. ..

RO
roland
07:43 15.02.2020.

Neadekvatna skrb, od Centar za socijalnu skrb, do neuzimanja propisane mu terapije, a onda još i opijanje. Sredina je to gledala, policija nije podizala kaznene prijave, DORH nije postupao. sudovi nisu odradili svoj dio posla. Društvo zatvara oči, državne istitucijeje ne znaju koordinirati postupanje s duševnim bolesnicima. Klasična paranoidna shizofrenija, pacijent prepušten sebi, uletio je u psihozu i ubio nedužno dijete. Gdje su sada: gradonačelnik Malog Lošinja, načelnik PU primorsko -goranske, župan primorsko-goranske županije, obiteljski liječnik, psihijatar, Jelena Veljača i Gordana Buljan flander, Sanja Sarvanka, Neva Tole, gdje je državni odvjetnik, gdje su suci nadležnih sudova?

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
00:27 15.02.2020.

ovakvih ima jako puno u hrvatskoj!nitko im ništa nemre!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije