Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osuđeni Siladi član je SDP-a, Grbin traži suspenziju

Iz SDP-a su poručili da je Siladi stavio mandat na mjesto člana Glavnog odbora SDP-a u status mirovanja nakon izricanja presude.
13. travnja 2018. u 10:17 6 komentara 1863 prikaza

Željko Siladi, direktor tvrtke Radio Psunj, koja je vlasnik radija Nova Gradiška, koji je sa suprugom Đurđom Siladi, glavnom urednicom na tom radiju, nepravomoćno osuđen jer su dio novca prikupljenog u humanitarnoj akciji za preminulu djevojčicu Noru Šitum potrošili za poslovanje te tvrtke, član je Glavnog odbora SDP-a. Kako je riječ o najvišem političkom središnjem tijelu SDP-a između dvije konvencije koje upravlja strankom, postavlja se logično pitanje hoće li dotični snositi ikakve posljedice.

Slučaj Hrabro dijete Prva zatvorska presuda zbog krađe novca za Noru Šitum

Iz SDP-a poručuju da je Željko Siladi odmah nakon izricanja nepravomoćne presude, u skladu sa Statutom stranke, stavio mandat na mjesto člana Glavnog odbora SDP-a u status mirovanja.

– SDP potpuno podržava sva nastojanja pravosudnih institucija da se rasvijetle eventualne zloporabe u toj i svim drugim humanitarnim akcijama – poručili su iz SDP-a. Međutim, nije isključeno i da će Željko Siladi na kraju proći i teže. Naime, potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, kako nam je sam potvrdio, još je prekjučer, čim je čuo za nepravomoćnu presudu, o svemu obavijestio glavnog tajnika SDP-a, a zatražit će i raspravu o tom slučaju na idućoj sjednici Predsjedništva stranke.

– Zatražit ću raspravu i da se primjenom odredbi novog Statuta suspendira člana Ž. Siladija kako više ne bi imao nikakva članska prava do pravomoćnosti presude, pogotovo imajući na umu o kakvom je kaznenom djelu riječ – kazao je Grbin.

Na pitanje koliko će ovaj novi slučaj štetiti stranci, kazao je da svaki postupak protiv člana stranci nanosi štetu, a kada je riječ o eksponiranom slučaju, šteta je i veća.

– Zato sam na stranačkoj konvenciji i podnio amandmane koji idu za nultom tolerancijom na kriminal u SDP-u. Prije kritiziranja bilo koga svatko mora pomesti pred vlastitim pragom – kaže Grbin.

Iz SDP-a su jučer poručivali da Bernardićeve izjave neće ugroziti potencijalnu suradnju s Glasom Neobična strategija Bernardić sam protiv svih, zaratio s cijelom oporbom CRO DEMOSKOP Bernardić o padu potpore HDZ-u: 'Očito je to rezultat podjela' Rajko Ostojić Pripreme u SDP-u Rajko Ostojić vodi stožer EU izbora, cilj 6 mandata
odlazak glumca
Posljednji intervju Žarka Potočnjaka: 'Svaki izlazak iz kuće mi je strašan. Ne možete ni zamisliti kako se osjećam'
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu