Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO CIVILA

Osuđeni za ratni zločin moraju vratiti pola mil. kuna

Tomica Poletto i Željko Tutić
Foto: Duško Mirković/Pixsell
09.01.2019.
u 11:17

Kako piše u presudi, tijelo Mije Gojkovića pronađeno je na području između Pakračke Poljane i Marina Sel

Osuđenici za ratni zločin Željko Tutić i Tomica Poletto Hrvatskoj trebaju isplatiti 551.727 kuna, zajedno sa zakonskom zateznom kamatom, nepravomoćna je presuda Općinskog suda u Bjelovaru.

Poletto i Tutić proglašeni su krivima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i osuđeni – Poletto na 15 godina, a Tutić na 12 godina, zbog ubojstva Mile Gojkovića u okolici Pakraca 1991. Hrvatska je Gojkovićevim sinovima iz Srbije morala isplatiti po 200.000 kuna na ime neimovinske štete, a potom je u travnju prošle godine podigla tužbu protiv Tutića i Poletta kako bi od njih sudskim putem nadoknadila taj novac.

Kako piše u presudi, tijelo Mije Gojkovića pronađeno je na području između Pakračke Poljane i Marina Sela, a obdukcijom je utvrđeno da je umro nasilnom smrću uslijed strijelnih rana vrata, tijela i udova.

Komentara 7

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
12:28 09.01.2019.

Neka plate kreteni. Sramota ove države.

Avatar antoinette
antoinette
12:35 09.01.2019.

Fakat si s margine morala kad ides pravdati jedan zlocin drugim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije