Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ostojić SDP-ov i HNS-ov kandidat za splitskoga gradonačelnika

02.12.2008.
u 13:53

Zajednički kandidat SDP-a i HNS-a za splitskoga gradonačelnika na lokalnim izborima bit će esdepeovac Ranko Ostojić, objavljeno je danas u Splitu.

Sporazum o predizbornoj koaliciji potpisali su čelnici splitskih odbora tih dviju stranaka Marin Jurjević i Joško Dvornik.

Nakon toga novinarima je rečeno da će na lokalnim izborima, najavljenima za 17. svibnja 2009., imati i zajedničku izbornu listu čiji će nositelj biti esdepeovac Marin Jurjević, a kandidat za jednog od dva dogradonačelnika bit će haenesovac Joško Dvornik.

- HNS je je naš stalni i provjereni koalicijski partner, ali i mi njihov, na lokalnim izborima u Splitu - rekao je Jurjević, a Dvornik je istaknuo kako u današnjem potpisivanju sporazuma o koaliciji sa splitskim SDP-om nema ničeg spektakularnog ni epohalnog, nego je riječ o normalnom slijedu dosadašnje suradnje dviju stranaka u Splitu.

- Imamo slična stajališta o gotovo svim problemima u Splitu, bliski smo po svjetonazoru, s tim da smo mi (HNS) s liberalnim usmjerenjem nešto bliži centru - rekao je Dvornik.

Potpisnici sporazuma vjeruju da je ta koalicija "pobjednička kombinacija" za lokalne izbore u Splitu, a istaknuli su da su otvoreni za suradnju i s drugim strankama koje odgovaraju kriterijima i političkoj orijentaciji SDP-a i HNS-a.

Koalicijski kandidat SDP-a i HNS-a za splitskoga gradonačelnika Ranko Ostojić ocijenio je da je "grad Split u depresiji".

- Spremni smo zajedno (SDP i HNS) ponuditi rješenja za izlaz iz te depresije - dodao je.

Na novinarski upit koga smatra glavim protukandidatom za splitskoga gradonačelnika - neovisnog kandidata Željka Keruma (gospodarstvenik) ili kandidata HDZ-a, Ostojić je odgovorio kako im je najveći politički konkurent HDZ, dodajući da će se SDP i HNS usmjeriti na to.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije