Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihvatio je gubitak

Ostojić: Mijenjao bih način i vrijeme svoje kandidature...

rajko ostojic (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
03.06.2013.
u 07:40

Za poraz u metropoli Ostojić je posredno optužio Milanovića. Bernardić je kazao da su u zagrebačkom SDP-u dali sve od sebe

Rajko Ostojić prihvatio je gubitak izbora i u atmosferi, koja je u stožeru zagrebačkog SDP-a od početka večeri bila gubitnička, protukandidatu, aktualnom i budućem gradonačelniku Milanu Bandiću zaželio uspjeh.

– Zagreb je odlučio da sve ostaje po starome i da ništa ne treba mijenjati. To su odlučili oni koji su izašli, ali i oni koji nisu izašli na izbore. Ne preostaje mi ništa drugo nego da aktualnom i budućem gradonačelniku zaželim dobar i uspješan rad. Trebat će nam jako, jako, jako puno sreće! – pomalo ironično kazao je Ostojić i zahvalio svima koji su mu dali glas, koji su se s njim sučelili te uputio isprike svima koje je možda uvrijedio. Najavio je da se danas u osam sati ujutro vraća na staro radno mjesto ministra zdravlja.

– Imao sam dvije opcije nakon kandidature – otići iz Ministarstva, što su mi savjetovali PR-ovci, ali nisam mogao ostaviti svoj tim, čeka nas sanacija bolnica. Promijenio bih način na koji sam kandidiran i vrijeme kandidature jer sam u kampanji bio pet mjeseci – kazao je Ostojić. Tim je riječima posredno Ostojić za poraz u metropoli okrivio šefa stranke Zorana Milanovića koji je naprasno iz utrke za gradonačelnika izbacio Davora Bernardića, šefa zagrebačkog SDP-a, i svojevoljno nametnuo Ostojića. Budući da je Bernardić prije tri godine imao Ostojićevu podršku za preuzimanje zagrebačkog SDP-a, prebacivanjem odgovornosti na Milanovića, Ostojić nastoji amortizirati odgovornost zagrebačke organizacije. Već se sinoć čulo kako će zanimljivo biti pratiti razvoj događaja u Zagrebu jer mnogi već vrebaju priliku da zasjednu na Bernardićevo mjesto. Sam Bernardić kazao je da nisu zadovoljni rezultatom, no da u organizaciji ne očekuje potrese.

– Za poraz SDP-a u Zagrebu postoji više razloga, među kojima je i loša gospodarska situacija u zemlji za koju uvijek građani krive vladajuće. Ima još činjenica, no bit će vremena za analizu. Treba shvatiti nezaposlene sugrađane. U gradskoj organizaciji ljudi su dali sve od sebe i dalje ćemo se boriti u oporbi za politiku koja će zaustaviti odlazak mladih – kazao je Bernardić također djelomično svaljujući krivnju na Milanovićevu vladu i amnestirajući svoju organizaciju. Na pitanje bi li rezultat bio bolji da je on ostao kandidat za gradonačelnika odgovorio je da je to irelevantno pitanje jer nije bio kandidat.

>>Ostojić čestitao Bandiću i poručio: Trebat će nam puno sreće!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije