Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo će sanader?

Ostaje u Remetincu do kraja postupaka, a nakon toga ide u Lepoglavu ili Gospić

ivo sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.06.2014.
u 15:45

Protiv bivšeg hrvatskog premijera vode se još dva sudska postupka na Županijskom sudu, za aferu Planinska i za HEP

Unatoč pravomoćnoj presudi kojom je zbog ratnog profiterstva i primanja mita osuđen na osam i pol godina zatvora, Ivo Sanader po svemu sudeći do daljnjeg ostaje u Remetincu. U kojem će zatvoru služiti kaznu trebalo bi se odrediti nakon što protiv njega budu okončana dva preostala postupka koja se vode – za aferu Planinska i za HEP.

Državi bi, naime, bilo preskupo da ga se iz zatvora izvan Zagreba dovozi na rasprave na zagrebački Županijski sud. Osuđeni na kazne dulje od šest mjeseci mogu biti smješteni u kaznionicama u Lepoglavi, Glini, Turopolju, Lipovici-Popovači, Valturi i Požegi te zatvorima u Gospiću, Puli, Šibeniku i Zagrebu.

– Vjerujem da ga neće uputiti na izdržavanje kazne prije no što završe ova dva postupka. Kad se donesu nepravomoćne presude, odlučit će se kamo će u zatvor. Pretpostavljam da će to biti ili Lepoglava ili Gospić. Najgore moguće – kaže Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Odluku o tome gdje će Sanader izdržavati kaznu donijet će Povjerenstvo za upućivanje zatvorenika na izdržavanje kazne zatvora. To povjerenstvo može, a ne mora uvažiti prijedlog Odjela za dijagnostiku i programiranje zatvora u zagrebačkom Remetincu na kojem će Sanader provesti tri do četiri tjedna tijekom kojih će obaviti sistematski pregled te razgovore sa psihologom, socijalnim radnikom... Ovdje će se utvrditi i je li za izdržavanja kazne sposoban raditi.

>>Pet dokaza veleizdaje i ratnog profiterstva

Komentara 9

MI
Mirnadob
16:23 26.06.2014.

Mnogi sucu sjede u sudackim stolicama,koji bi i sami trebali sjedit na optuzenickoj klupi,ali vazno je,da se njima moramo obracat sa (slavni sude) to je na granici zdravog razuma.

Avatar lapolapo
lapolapo
16:16 26.06.2014.

Postoji službeno izvješće EU o HR pravosudju,i ministar poduzeo -nula ,ništa.

VE
verrmaj
00:58 27.06.2014.

Dijagnoza : nesposoban za rad sposoban za lopovluk , moze ici kuci !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije