Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljekoviti kanabis

Osnovali povjerenstvo za medicinsku konoplju

kanabis
Foto: Thinkstock
VL
Autor
Romana Barišić Kovačević
19.12.2014.
u 12:45

Povjerenstvo za analizu i preporuku analize indijske konoplje/kanabinoida u medicinske svrhe osnovano je i uskoro će početi s radom, doznajemo u Ministarstvu zdravlja

Povjerenstvo za analizu i preporuku analize indijske konoplje/kanabinoida u medicinske svrhe osnovano je i uskoro će početi s radom, doznajemo u Ministarstvu zdravlja.

Na čelu mu je doc. dr. Ognjen Brborović s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite, ujedno potpredsjednik Hrvatskog društva za javno zdravstvo. Članovi Povjerenstva su prof. dr. Vladimir Trkulja sa Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta, prof. dr. Josip Čulig, voditelj Referentnog centra za farmakoepidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, dr. Slavko Sakoman, doc. dr. Hrvoje Tiljak s Katedre za obiteljsku medicinu, mr. Dubravko Klarić, savjetnik u Vladi RH za zloporabu droga, dr. Tea Strbad iz HZZO-a, dr. Borislav Belev, onkolog iz KBC-a Zagreb, Marija Pećanec iz Ministarstva zdravlja i Saša Bajlo iz udruge Medicinska konoplja.

Oni će istražiti mogućnost upotrebe indijske konoplje kod oboljelih kojima ta terapija može pomoći. Izradit će datoteku zdravstvenih učinaka i potencijala konoplje za upotrebu u medicinske svrhe te indikacija za njezino propisivanje, razmotriti postojeća rješenja i potencijalne rizike. Predložit će mjere za kontrolu i sprečavanje zloporaba te zakonske izmjene.

>>Vladimir Gredelj: Društvo je licemjerno jer Huanito je "kriv" samo zato što nastoji ostati živ!

>>Muškarac (40) proizvodio drogu u improviziranom laboratoriju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije