Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osnivačica Fimi medije najviše potražuje

Prema presudi iz 2014. koja nije potvrđena Fimi media je državi trebala vratiti čak 11 milijuna kuna imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom
17. srpnja 2018. u 15:44 7 komentara 1619 prikaza
nevenka jurak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim su tražbine vjerovnika Fimi medije, marketinške agencije što je postala sinonim političke korupcije, utvrđene u ukupnom iznosu nešto većem od 1,8 milijuna kuna, a od propale tvrtke najviše potražuje njena osnivačica Nevenka Jurak.

Ante Todorić KRAK AFERE FIMI MEDIA Suđenje bivšem direktoru STSI-a počinje u listopadu

Osnivačici Fimi medije Nevenki Jurak utvrđena je tražbina od 1,71 milijuna kuna, a istovremeno su osporene tražbine nekih vjerovnika u ukupnom iznosu od oko 9,1 milijuna kuna među kojima je i Porezna uprava koja potražuje preko 8,6 milijuna kuna.

Prijavljenu tražbinu države, odnosno Ministarstva financija, koju je stečajni upravitelj priznao, osporila je Nevenka Jurak, a budući da za navedenu tražbinu postoji ovršna isprava, upućena je u parnicu radi dokazivanja osnovanosti svoga osporavanja.

Prema izvješćima stečajnog upravitelja, imovinu Fimi medije čine pokretnine, odnosno vozila, tražbine o kojima se još vode postupci, ali i čak 11, 8 milijuna kuna koji su na računu Županijskog suda položeni kao jamčevina u kaznenom postupku u slučaju Fimi media.

suđenje Fimi media Odgođeno suđenje Sanaderu i drugima: Nevenka Jurak mora na hitnu operaciju

U posljednjem izvješću stečajnog upravitelja stoji da su prodane pokretnine te tvrtke – automobili  BMW 320d  iz 2008. i Škoda Octavia Combi iz iste godine za oko 90.000 kuna te su djelomično namireni vjerovnici s razlučnim pravom. Osim toga, u izvješću se navodi i kako je početkom srpnja na računu te tvrtke bilo 20.052 kune.  

Najnovije  rješenje Trgovačkog suda doneseno je više od dvije godine nakon prijedloga Financijske agencije iz ožujka 2016. za otvaranjem stečajnog postupka „zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 1842 dana i u ukupnom iznosu od 8,45 milijuna kuna“.

Nevenka Siladi Rstić Agrokor Trgovački sud u Zagrebu rješenjem potvrdio nagodbu

Kako se navodilo  u prijedlogu Fine, Fimi media ima samo jednog zaposlenika i u Sberbanci oročen novac na dva računa. Osim toga, u prijedlogu za otvaranje stečaja isticalo se da Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Fimi media kao društvo s ograničenom odgovornošću za marketing, trgovinu i usluge osnovana je u siječnju 2001. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao osnivač u sudskom registru navedena je Nevenka Jurak.

Kada su u ožujku 2014. Sanader i njegova bivša stranka nepravomoćno osuđeni za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje stranačkog crnog fonda u slučaju Fimi media, istoimena marketinška agencija u vlasništvu Nevenke Jurak ukinuta je kao pravna osoba. No, kako je tu presudu srušio Vrhovni sud Fimi medija je "preživjela" pa joj se sudi u ponovljenom postupku na zagrebačkom Županijskom sudu, zajedno s Nevenkom Jurak, Sanaderom, HDZ-om i ostalima.

FIMI MEDIA Sanader ni u srijedu nije iznio obranu na ponovljenom suđenju za Fimi mediu

Prema presudi iz 2014. koja nije potvrđena Fimi media je državi trebala vratiti čak 11 milijuna kuna imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom.

>> Sanader: Nisam u stanju iznijeti obranu, umoran sam

nevenka jurak
1 / 6
Zagreb: Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu i drugima
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • Nikola Turajlić:

  Bože naš dragi Hrvatski, sidji pa vidji, kako se u toru tvojeg navjernijeg stada proganjaju Tvoj izaslanik Mesija Ivo i njegovi suradnici, optuženi ni krivi ni dužni, za nekakvo kazneno muženje hrvatske državne rage, a od strane nama neprijateljskog USKOK-a. ... prikaži još!. Hrvatska državna raga je i stvorena, kako bi je vjerodomoljubni pripadnici Tvojeg stada (zaslužni osloboditelji i branitelji) mogli istu musti do mile volje, a ne izaslanici Nečastivog kako je to bilo za tamnice naroda. Nama su ovi tada i uzimali naše turističke devize, dok mi sada sa istima nemamo problema, jer sada iste transferiramo za plaćanje našeg masivnog državnog duga, koji nam je narastao skoro do samog Neba. Dio ovih naši zaslužni osloboditelji i branitelji transferiraju u švicarske banke, pripremajući se za pretvaranje Lijepe naše u Raj na zemlji švicarskog tipa, koji nam je obećao naš Otac nacije, Mesija Franjo. Gdje će samo biti kraj domicilnih dvonožnih papkara ne znaš ni Ti dobri naš Hrvatski Bogo, zar ne?

 • ObrenM:

  Ovo je normalno samo u Hrvatskoj,da se dokazani lopov zeli dodatno okoristiti od domovine koju je sa rukom na srcu bezocno pokrao.Nije ona jedina naprimjer veliki domoljub Djuro Gavrilovic itd.l

 • Avatar gordi
  gordi:

  pa zar ta lopina nije u zatvoru???