Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osmo iz Benkovca: Nemam za ručak, a isključili su mi i struju

Živi u stanu u potkrovlju derutne zgrade, koji promoči pri svakoj obilnijoj kiši, pa mora spavati u drugom krevetu jer mu kiša curi izravno na postelju. Stan je zatrpan otpacima do te mjere da u njemu nije zdravo živjeti, a starac nije u stanju srediti nered sam.
09. ožujka 2019. u 08:24 23 komentara 1834 prikaza
Osman Mehić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Već danima nema ni kune u džepu. Ni taj dan kad se sjatila politička elita, kao ni jučer, nije imao za ručak. Ali su mu dobri ljudi u pekarnici dali burek, koji nije pojeo cijeli odmah. Pola za marendu, a pola si je ostavio za kasnije.

Andrej Plenković na obljetnici osnutka HDZ Trnje Premijer Plenković: 'U slučaju novinarke Klancir nema indicija na bilo kakvo zastrašivanje'

I to je sve što je taj dan pojeo. Kad je vidio fotografiju na kojoj je, zahvaljujući oku fotoreportera Pixsella Hrvoja Jelavića postao simbol podijeljenosti društva na dobrostojeće i sirotinju, počeo se grohotom smijati, piše 24 sata

Osman Mehić | Autor : Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

- A vidi mene, izgledam kao stari starac! Vidi ti te sijede kose, a bio sam pravi bećar. A ovi iza, to su ovi naši iz Sabora. Ništa loše za njih nemam reći. Ja sam iskren čovjek i rekao bih da nešto ne valja. A samo da znate, imam ja doma fotografije i Tita i Tuđmana. “Siromah sam, siromah, al’ volim da živim, nikad više ljubavi nema ko što sam imao”.

Dok je mogao, radio je u Zadru kao tapetar, a bez voljene supruge ostao je prije pet godina, kad je preminula. Od tada živi sam jer su mu dvije kćeri u drugim gradovima.

HRVATSKA KAKVU TREBAMO 'Plaća mora biti barem 7.500 kuna'

- Najgore od svega mi je što su mi isključili struju. Sad ne mogu podgrijati juhu, skuhati čaj ili kavu. Bio sam u Elektri, objasnio im da ne trošim puno i molio da mi je uključe, ali samo mi spominju dugove. Tako ne mogu kuhati, pa pojedem što uhvatim. Dobivam i račune za televiziju, koju ne mogu gledati jer nemam struje, priča Mehić, koji se u Benkovac doselio prije mnogo godina iz Travnika.

Živi u stanu u potkrovlju derutne zgrade, koji promoči pri svakoj obilnijoj kiši, pa mora spavati u drugom krevetu jer mu kiša curi izravno na postelju. Stan je zatrpan otpacima do te mjere da u njemu nije zdravo živjeti, a starac nije u stanju srediti nered sam. Kaže nam da nije korisnik socijalne skrbi jer da to nema smisla.

- Ne mogu kopati zbog godina i lošeg zdravlja, a volio bih da još mogu tapecirati namještaj. Volio bih ja, dijete, i da mi je penzija veća. S ovim ne možeš preživjeti, a opet ne daju ni umrijeti. 

HRVATSKA KAKVU TREBAMO Predsjednica: Ciljati plaće od 7500 kn; premijer: Ne možemo dekretom odrediti 1000 eura za minimalac

U malo ozbiljnijem tonu ipak dodaje da “štedi kao oči u glavi”, ali jednostavno ne može rastegnuti novac od mirovine do mirovine. Deseti u mjesecu čeka kao ozebao sunce.

Pogledajte  i video Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Jana
  Jana:

  Ova slika govori više od 1000 rijeći. Veseli hadezeovci dobro uhranjeni i uhljebljeni koji dolaze po glasove lažući i obečavajući sirotinji med i mlijeko.

 • ObrenM:

  Ovo cita Centar za socijalnu skrb!?Oni to nebi trebali saznati iz tiska,vec radom na terenu.

 • Marko_Maras:

  "Kaže nam da nije korisnik socijalne skrbi jer da to nema smisla." Pa i nema. Čovjek sam kaže da mu pomažu dobri ljudi. Više to vrijedi od ove glupe socijalne pomoći na koju svi izdvajamo iz plaće, a od koje ... prikaži još! se više izgubi na putu do socijalnih slučajeva nego što se izgubi vode iz zagrebačkog vodovoda.