Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Osborne traži da G20 upozori na opasnost Brexita

Mogućnost da Velika Britanija izađe iz EU-a rezultirala je padom vrijednosti funte i Osborne upozorava da glasovanje o ostanku ili izlasku iz EU-a nije "politička društvena igra".
26. veljače 2016. u 12:20 1 komentara 202 prikaza
george osbourne
Foto: Press Association/Pixsell

Britanski ministar financija George Osborne traži od skupine 20 vodećih ekonomija svijeta (G20) da upozore na opasnost izlaska Velike Britanije iz Europske unije, objavio je jučer Financial Times.

Prema njegovim riječima, potpora G20 ostanku Britanije u EU bit će važan ishod sastanka ministara financija danas i sutra u Šangaju.

Mogućnost da Velika Britanija izađe iz EU-a rezultirala je padom vrijednosti funte i Osborne upozorava da glasovanje o ostanku ili izlasku iz EU-a nije "politička društvena igra"

Neki ekonomisti tvrde da bi Brexit mogao šokantno djelovati na globalno gospodarstvo koje se i dalje muči s ostvarivanjem značajnijeg rasta, jer bi mogao u pitanje dovesti budućnost EU-a kao cjeline.

Premijer David Cameron vodi kampanju za ostanak svoje zemlje u Uniji i u tome ima potporu londonskog financijskog središta, vodećih tvrtki, većeg dijela Laburističke stranke, glavnih sindikata, međunarodnih saveznika i škotskih nacionalista.

>> Više Britanaca za ostanak nego za izlazak iz EU, ali razmak se smanjuje

Lea Krivošić
zaljubljenica u fotografiju
Otišla je naša reporterka Lea, autorica jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata
Junior Adventures
Sigurnost na internetu
Znate li kako vaša djeca koriste internet?
  • vulica:

    Multinacionalne korporacije žele svijet bez granica jer ga tako lakše pljačkaju,osvajaju. Švedski "nacionalisti"su neka čudna biljka. Najprije su se borili za ostanak u Velikoj Britaniji, a sada za ostanak britanije u uniji, u njihovim glavama nešto ne štima.