Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

Orkanski vjetar zatvorio dijelove autocesta: Bura prevrnula kamion, na Palagruži pijavica

vjetar
Foto: PIXSELL
1/3
03.10.2019.
u 12:41

Do 11 sati na Krčkom mostu izmjerena je brzina od 144 km/h, na Paškom mostu 145 km/, na Maslenici 147 km/h, a u okolici Senja 158 km/h

Na Jadranu puše jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Vjetar stvara probleme u prometu. Tako su za promet zatvoreni dijelovi autocesta. Na Zavižanu i Dinari palo je malo snijega.

Kako javlja Crometeo, u Podvelebitskom kanalu i na Pagu puše olujna bura s orkanskim udarima. Bura puše brzinom višom od 100 kilometara na sat. Uslijed velike snage bure na tom je području srušen i jedan kamion. Do 11 sati na Krčkom mostu izmjerena je brzina od 144 km/h, na Paškom mostu 145 km/, na Maslenici 147 km/h, a u okolici Senja 158 km/h.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Posedarje i Sveti Rok (obilazak je preko Karina, Obrovca i Gračaca), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački te Paški most, izvijestio je HAK.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je: autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na: autocesti A7 Draga – Šmrika; lokalnoj cesti LC58107 Križišće – Kraljevica te na Krčkom mostu. Dodatno je zabranjen promet za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja.

Osim česte kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom te jake i olujne bure, na Jadranu je bilo i pijavica, a jedna je snimljena  oko 11 sati na Palagruži, javlja HRT.

Video: Nevrijeme u Splitu rušilo stabla i izazvalo probleme u prometu

Ključne riječi

Komentara 6

GR
gragakarlovac
13:09 03.10.2019.

da takav vjetar dode do Zagreba, ostao bi samo Ban Jelačić

CR
CroZrakomlatNo1
13:12 03.10.2019.

Bog nama zeli pokazat pravi put....ali njegov izabrani cro narod ima previse pojedinaca koji vise vole komunizam i kriminal...i zloupotrebljavaju slobodnu volju . Ostanimo Bogubojazni i u Bozjoj Ljubavi! Zivila RKC! Skrenimo jos vise s pravog Bozjeg puta i imat cemo jos vise katastrofa! Ovisi o nama ako cemo cemo postivat od Boga nama poklonjenu prirodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije