Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orešković: Od muhe radite slona, nitko nikoga nije udario!

Zbog prenapuhanosti cijeloga slučaja osjetio je potrebu reagirati
10. ožujka 2011. u 13:30 1 komentara 17 prikaza
vlado orešković
Foto: Iva Vidović/VLM

- Prebijanje, šakaranje, premlaćivanje, toga nije bilo. Ako itko ima ikakvu vidljivu ozljedu, prihvaćam odgovornost za sve. Nitko nikoga nije udario šakom. Ovo je bilo naguravanje banalne prirode, od muhe se napravio slon, izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji, najavljenoj prije nekoliko dana, Vlado Orešković, šef perušićkog SDP-a.

U srijedu su se mediji raspisali o njegovoj nasilnosti prema rođaku Anti Oreškoviću i navodnom premlaćivanju, no to što nitko od sudionika naguravanja nije zatražio liječničku pomoć dovoljno govori o ozljedama koje je netko navodno zadobio, tvrdi Orešković.

Na konferenciji za medije tek se na kraju osvrnuo na događaj, rekavši kako o tome najradije ne bi niti govorio no zbog prenapuhanosti cijeloga slučaja osjetio je potrebu reagirati.

Konferencija je sazvana kako bi se osvrnuo na rad čelnika Općine Perušić te upozorio na malverzacije u koje sumnja. Kazao je kako su odštete Kosinjanima čija je imovina stradala u prošlogodišnjim poplavama pokušaj vladajućih da se u predizbornoj godini na jeftin način dodvore biračima.

- Nije postojao kriterij za podjelu novca jer ni ne postoji zakonski format po kojemu se to radi. Pitam se zašto svi koji su prijavili štetu nisu dobili novac i jesu li poplavljeni šljivici šteta?, zapitao se Orešković.

Na sjednicama je tražio da mu se odgovori koliko je novca, zašto i na koji način utrošeno na obnovu i adaptaciju perušićke ambulate koja proračunom za 2010. godinu nije bila u planu. No rebalansom nakon samo tri mjeseca za ambulantu se izdvojilo milijun i 300 tisuća kuna. U tom slučaju upozorio je na sukob interesa tajnika u Ministarstvu zdravstva Dražena Jurkovića. Naime, investitor obnove je Ministarstvo zdravstva, a nadzornik radova tvrtka Tome Jurkovića, tajnikova brata.

- Mislim da je opravdano sumnjati da tu nešto nije u redu, istaknuo je Orešković.

Zapitao se i zašto je stanarima u općinskim stanovima stanarina povećana za visokih 1000 posto. Do sada su za kvadrat stana plaćali jednu kunu da bi se ona vrtoglavo povećala. Dok s jedne strane govore o socijalnoj osjetljivosti i plaćaju budućim stanarima Kunjače stanarinu, odnosno rasipaju novac, s druge strane su neosjetljivi.

Na kraju je upozorio na deset godina star problem nekoliko tona sumnjivog otpada kod perušićke ciglane. Navodno je trebao biti iskorišten u masi za ciglu, no on godinama stoji.

- Apeliram da se napokon riješi taj problem jer ne vjerujem da je otpad od otpada benigan, zaključio je Orešković.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Branko Zajec:

    Gdje god je to moguće, svuda kriminal na HDZ način. Katastrofa .