Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJI SATI 13-GODIŠNJAKINJE

Orbán: Ubojstvo malene Leonie upozorenje je za Austriju i cijelu Europu

European Union leaders meeting in Brussels
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
07.07.2021.
u 18:08

Isti izvor navodi da odvjetnik obitelji Florian Höllwart razmišlja o podizanju tužbe protiv nadležnih državnih organa vlasti

Gotovo svi austrijski mediji u srijedu, neki više neki manje, izvještavaju o pojedinostima iz tajnog policijskog akta „Leonie“, koji je došao medijima u ruke, a u kojem su rekonstruirani posljednji sati života 13-godišnje učenice iz Tullna, nedavno brutalno ubijene u Beču. 

Pod naslovom „Nije se mučila – majka sada znade kako je umrla Leonie“ dnevni list Heute piše kako je u utorak policija odgovorila Leonienoj 40-godišnjoj majci Melanie na njene upite o pojedinostima smrti njene kćeri. List prenosi i majčine riječi kako „bol ostaje, ali da je ipak za članove obitelji utješno da znaju da se nije mučila“ te njenu izjavu:

„Saznanje da moja najdraža kćer nije ništa osjetila i se nije mučila, sada daje cijeloj obitelji snagu za borbu za Leonie. Za nastavak, u njenom smislu ....“.

Isti izvor navodi da odvjetnik obitelji Florian Höllwart razmišlja o podizanju tužbe protiv nadležnih državnih organa vlasti koji, prema njegovom mišljenju, nisu pravovremeno reagirali i deportirali u Afganistan glavnog 18- godišnjeg osumnjičenika koji je izgubio zaštitu kao azilant u Austriji, a koji sada sa svojim također osumnjičenim od 16 i 23 godine sjedi u istražnom zatvoru u Beču, tvrdeći da je „zločin bilo moguće spriječiti“. 

Prema policijskom izvješću, osumnjičena „trojka“ predbacuje krivicu za Leonienu smrt, jedan na drugog. Za četvrtim osumnjičenikom, 22-godišnjim Afganistancom raspisana je međunarodna tjeralica. Kako navode mediji, pozivajući se na policijsko izvješće 13-godišnjakinju je iz Tullna, 40-tak kilometara udaljenog od Beča, na njenu zamolbu 25. Lipnja u Beč dovezao njen27-godišnji poznanik, nakon što  se je oko ponoći rastala od svoje prijateljice (15). Leonie mu je navodno rekla da ima nešto obaviti i mora se s nekim sresti na bečkom Donaukanalu. Kako se nakon 1,5 sata nije vratila niti javljala vozač automobila se je sam vratio u Tulln.

Prema policijskoj rekonstrukciji događaja Leonie se je na Donaukanalu, gdje se do sitnih jutarnjih sati zabavljaju mladi, sastala s 16-godišnjim i 23-godišnjim Afganistancima, s kojima je potom podzemnom željeznicom U1 dovezla se do stana njihovog 18-godišnjeg prijatelja i zemljaka.

Potom je, kako stoji u izvješću drogirana i brutlno silovana od najmanje dva muškarca. Heute piše da ne želi pisati o pojedinostima Leoniene borbe sa smrću, nego samo navodi da joj je „predoziranom drogom i pod težinom muškarčevih tijela“ (neki mediji pišu da su na prsištu 13-godišnjakinje nađeni tragovi koljena i nogu silovatelja) - srce prestalo raditi. Vidjevši da više ne diše, osumnjičeni su joj navodno davali mlijeko i jogurt te tuširali s hladnom vodom kako bi došla k sebi. Kada im to nije pošlo za rukom zvali su 23-godišnjeg dilera drogom i pitali za savjet što da rade, a on im je navodno savjetovao da kod 10 komada XTC tableta koje je navodno popila s pićem, moraju odmah zvati Hitnu pomoć.

Mediji pišu kako su osumnjičeni Afganistanci potom beživotno tijelo Leonie zamotali u tepih i odnijeli do obliže zelene površine, prislonivši ga na stablo, gdje su ga rano ujutro otkrili slučajni prolaznici, pokušavši umjetnim disanjem 13-godišnjakinji pružiti prvu pomoć. Tu je bio i 16-godišnjak koji je u 6,59 minuta pozvao kola Hitne pomoći, praveći se kako je i on tu slučajno u prolazu. Policiju je do stana 18-godišnjeg Afganistanca, gdje je ubijena Leonie doveo policijski pas. I tako se je počelo malo po malo odvijati zločinačko klupko, ističu mediji. Također prenose  izjavu psihologinje Sonje Stökl koja se je bavila problematičnim ponašanjem djevojčice, a koja je rekla da je Leonie bila „pre naivna“ i svakome vjerovala“.

Nakon dvanaest dana iscrpnog izvještavanja austrijskih medija o brutalnom ubojstvu 13-godišnjakinje u Beču tim se je povodom oglasio i mađarski premijer Viktor Orban. U razgovoru za mađarski radio Orban je poručio kako je ubojstvo malene Leonie „upozorenje ne samo za Austriju nego i za cijelu Europu“.

„Želio bi izraziti suosjećanje i solidarnost obitelji mlade djevojke, ali i cijeloj Austriji“, rekao je mađarski premijer. Uputio je i  riječi pohvale austrijskom kancelaru Sebastianu Kurzu napomenuvši:

„Po mom mišljenju, austrijski kancelar vodi uzornu borbu protiv nedozvoljenih migracija“. Poručio je kako Europi prijeti „nova opasnost“ nakon povlačenja američkih vojnih snaga i NATO-a iz Afganistana.

„Moramo se pripremiti! Očekuje nas ogroman izbjeglički val“, upozorio je Orban. Njegovo upozorenje prenijeli su gotovo svi austrijski mediji kao i službeni stav Mađarske da će zadržati svoj dosadašnji stav prema ilegalnoj migraciji.   

VIDEO Uginula je Malena. Stjepan Vokić: "Sklopila je oči u krilu moje prijateljice"

  

 
Ključne riječi

Komentara 56

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
17:35 07.07.2021.

Krivi su oni koji su doveli migrante , zatim oni koni su odgojili majku , skola koja je uvjerila u grafanskom odgoju da moze radit sa svojim sa svojim tijelom sto god hoce , oni koji se zalazu za legalizaciju droge ...sve sto se radi dogodit ce se nama samima , nasoj djeci , neki netko objasni sta su to djwca na vjeronauku lose cula , postuj oca i majku da dugo zivis i dobro ti bude na zemlji , jel to smeta roditeljima , pa onda dobiju ovakvo dijete

LA
lak0
19:00 07.07.2021.

Nikad europska elita, političari ponajprije, čija djeca idu u skupe privatne škole i imaju osiguran status, neće shvatiti obične građane Europe. Potonji moraju na vlastitoj djeci podnositi samoživost lijevo-liberalne elite iz svih stranaka Na Zapadu.

DU
Deleted user
19:10 07.07.2021.

Lijevici je malo mutno pred očima.Desnica će u narednim desetljećima morati spašavati stvari,a kad će sranja početi,samo će mudro sjediti i moralizirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije