Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krađa u heinzelovoj

Fiolić: Odgovornost uz Ostojića snose Orepić i Petrov. Orepić: Takvo jeftino politikanstvo nema smisla

Vlaho Orepić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
22.04.2016.
u 19:12

Ovaj nemili događaj u MUP-u pokazuje da je prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko bio u pravu kada je tražio da se u tom resoru brže krene u reforme s obzirom na to da je rukovodeći kadar imenovan temeljem natječaja SDP-a, kazao je Željko Fiolić

HDZ-ov saborski zastupnik Željko Fiolić izjavio je  da odgovornost za "događaj u MUP-u", osim bivšeg SDP-ova ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, zbog neprovođenja kadrovskih reformi snose i sadašnji ministar Vlaho Orepić te njegov stranački šef Božo Petrov.

– Ovaj nemili događaj u MUP-u pokazuje da je prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko bio u pravu kada je tražio da se u tom resoru brže krene u reforme s obzirom na to da je rukovodeći kadar imenovan temeljem natječaja SDP-a – kazao je Fiolić.

HDZ-ov predstavnik dao je izjavu za novinare u stranačkom sjedištu nakon što se doznalo da je za krađu zlata i novca iz policijskog sefa u sjedištu kriminalističke policije osumnjičen nedavno smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željko Dolački, u čijem su uredu nalazio provaljeni sef.

Fiolić kaže da je, prema njihovim saznanjima, načelnik službe organiziranog kriminaliteta u trenutku suspenzije radio temeljem naloga, bez rješenja o rasporedu na radno mjesto, što je, smatra, posljedica kadroviranja bivšeg ministra i SDP-ove Vlade.

Dodao je da odgovornost bivšeg ministra treba utvrditi, odnosno u konkretnom slučaju vidjeti koliko trenutačno rukovodnih djelatnika MUP-a radi s nalozima. – Nalog traje 30 dana prema Zakonu o državnim službenicima, a sve iznad toga je nezakonito – rekao je Fiolić.

Očekuje da će ministar unutarnjih poslova konačno krenuti u utvrđivanje svih nepravilnosti u MUP-u, u prvom redu radi građana "jer već ovo pomalo daje jednu nesigurnost u rad MUP-a".

Fiolić je napomenuo da ministar u svom kabinetu ima ured za unutarnju kontrolu koji je korektiv i koji ima mogućnost nadzora Ravnateljstva policije i svih operativnih službi.

– Poznato je da je taj gospodin bio već u nekoliko predmeta čak i suspendiran od  MUP-a. Vidite kakvo je to kadroviranje bivšeg ministra da raspoređuje ljude koji su faktički bili na rubu suspenzije, odnosno vratili se u sustav da raspoređuje takve ljude na tako važna mjesta – kazao je Fiolić, dodavši kako misli da je to nedopustivo.

Upitan je li sadašnji ministar imao dovoljno vremena da provede internu kontrolu i vidi s kime radi, Fiolić je kazao kako drži da je imao i da je proteklo vrijeme kad je trebao žestoko reagirati.

– Jednostavno ne mogu vjerovati da se došetao u MUP i samo tako sjeo u fotelju ministra – kazao je Fiolić.

Upitan bi li se sad na posao trebali vratiti bivši ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić koji su zbog krađe iz policijskog sefa odstupili s dužnosti, Fiolić je rekao da su oni, koliko mu je poznato, raspoređeni na druga radna mjesta.

– Postavlja se pitanje što radi ministar u cilju utvrđivanja svih mogućih nepravilnosti u MUP-u – kazao je Fiolić, dodavši kako je tim događajem smanjeno povjerenje građana u policiju, zbog čega bi se svi trebali potruditi kako bi se vratilo to povjerenje, a u prvom redu ministar i njegov stranački šef.

Upitan kolika je odgovornost Orepića i Petrova, Fiolić je rekao: – Teško je utvrditi jer je kriminalističko istraživanje u tijeku, ali da ima još takvih slučajeva, ima, da ministar sa svojim stranačkim šefom ne reagira, to je poznato.

Zaključio je da se sve te nepravilnosti bivše sistematizacije održavaju na povjerenje.

>>Uhićen Željko Dolački! MUP objavio: Razriješena je pljačka zlata u Heinzelovoj

>>Velika istraga Večernjeg: Nije bilo provale, policija je po svoj prilici opljačkana iznutra

Komentara 46

AB
abendblatt
19:18 22.04.2016.

Orepicu, ti Petrov snosite odgovornost, nije to nikakvo politikanstvo, nego vasa samovolja, inat i pokusaj tripertitne vladavine, samo vidite da niste bili u pravu i da ste obicni amateri i diletanti.

RE
rem
18:36 22.04.2016.

Karamarko je korak ispred svih političara, a ispred Mostovaca je pet koraka ispred!

Avatar delminium
delminium
18:11 22.04.2016.

Karamarko je jedini ozbiljan političar, što prije postane primjer to bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije