Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Opstruiranjem Ustavnog suda vlast demolira pravnu državu'

Tomislav Karamarko
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
28.05.2013.
u 14:20

- Oni znaju da gube ove izbore, da su ih već izgubili u prvom krugu i da ćemo 2. lipnja samo dati pečat toj pobjedi - rekao je Tomislav Karamarko u Koprivnici.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za današnjeg posjeta Koprivnici komentirao je sindikalne najave velikog štrajka za 5. lipnja.

– Mi već više mjeseci upozoravamo na nepostojanje dijaloga između socijalnih partnera. Mislim da je Vlada opet jednom tvrdoglavom, profesorskom pozicijom, koju ima prema svim partnerima u društvu, dovela nas u poziciju od koje svi skupa možemo imati štete. Riječ je o jedanaest koordiniranih sindikata. Vlada je trebala biti ozbiljnija, ne može relativizirati njihove zahtjeve. Znam da nikome nije lako u tom procesu pregovora, ali treba biti strpljiv i puno razgovarati. Osim toga, i mi imamo iskustva. U našoj Vladi mi smo stalno razgovarali sa sindikatima. Treba se uspostaviti socijalni dijalog – kazao je Karamarko i na novinarsko pitanje bi li i da je premijer branio štrajkaše i imao ovakav stav odgovorio da bi tada stavio akcent na nešto drugo.

"Porezne presije i rezanje djeluju destimulativno"

– To je dovođenje kvalitetnih investicija, otvaranje prostora poduzetnicima, smanjenja poreza u startu kako bismo stimulirali poduzetnike, ali i potrošače i proizvođače. Da se otvaraju radna mjesta. Onda bismo ovaj dio problema lakše rješavali. Porezne presije i rezanje djeluju destimulativno. Uostalom, tako smanjujete ljudima plaće i od njih činite slabije potrošače. Na taj način smanjujete proizvodnju i potražnju. To je jedan začarani krug. Oni su svemu pristupili na krivi način. To je taj kružni tok o kojem premijer Milanović govori iz kojeg on ne zna izaći, a svima nam se već vrti u glavi od vrtnje ukrug – rekao je predsjednik HDZ-a.

Komentirao je i prigovor SDP-a DIP-u vezan uz telefonske pozive koji su iz središnjice stranke stizali građanima Splita. – To su sitne igrice. Moram biti iskren nisam ni upućen puno u taj problem, nemam vremena i time se baviti, stalno sam na terenu, ali to njima neće ništa pomoći da ublaže poraz. Oni znaju da gube ove izbore, da su ih već izgubili u prvom krugu i da ćemo 2. lipnja samo dati pečat toj pobjedi. Milanović prigovara mom izričaju da ih treba demontirati, demolirati, kao da je to bitno. Oni demoliraju, doslovno, pravnu državu na način da opstruiraju Ustavni sud, komentiraju njihove odluke i proglašavaju ga političkim. Nešto tu nije u skladu sa zdravim razumom.

"Drugi krug će biti još uvjerljiviji"

Karamarko je u Koprivnicu zapravo došao dati podršku Ernestu Forjanu, HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika koji se pomalo iznenađujuće izborio za drugi krug sa SDP-ovom Vesnom Želježnjak. – U čitavoj Hrvatskoj se dižemo, postižemo dobre rezultate, a drugi krug bit će još uvjerljiviji. Gospodin Forjan je naš kvalitetan čovjek, ima što dati ovom gradu i vjerujem u njegovu pobjedu – istaknuo je predsjednik HDZ-a.

>>Karamarko: Vrti nam se u glavi od vaše vožnje u kružnom toku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije