Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJETROVIT VIKEND

Oprez, u nedjelju olujna bura: Na udare bi mogla puhati i do 130 km/h, upaljen crveni alarm

Orkanska bura na širem zadarskom području
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
11.03.2023.
u 16:29

Tijekom cijelog vikenda očekuje se jaka, na udare i olujna bura na obali, a vrhunac bi mogao biti tijekom nedjelje

Ove subote u većini krajeva u Hrvatskoj vladalo je promjenjivo oblačno vrijeme, dok se u poslijepodnevnim satima i tijekom večeri očekuje smanjenje naoblake. No, tijekom cijelog vikenda očekuje se jaka, na udare i olujna bura na obali, a vrhunac bi mogao biti tijekom nedjelje.

''Pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu vjetrovito uz umjerenu i jaku buru, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak. Na kopnu ujutro mraz, najniža temperatura većinom od -4 do 1, dok će duž obale i na otocima biti između 4 i 9 °C. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 13 i 18 °C.'', najavio je za nedjelju DHMZ.

Foto: DHMZ

Dok je za većinu obale upaljen žuti alarm zbog pojačane bure s udarima do 75 km/h, na području Kvarnera upaljeno je narančasto upozorenje s udarima vjetra i do 95 km/h. Ipak, najjači vjetar se očekuje na području Velebitskog kanala te će na udare puhati između 65 i čak 130 km/h, stoga je za taj dio Hrvatske upaljen crveni alarm. U ostatku zemlje očekuje se mirno, stabilno vrijeme.

>> VIDEO Stiže nam ljetno računanje vremena, zašto pomicanje sata nije ukinuto u EU?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije