Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrućine će kratko trajati

Stiže nova i jača promjena vremena: Meteorolozi objavili što nas čeka u idućim danima

Munje prošarale nebo nad Zagrebom
Davor Puklavec/PIXSELL
02.08.2023.
u 06:26

Tijekom srijede slijedi razvedravanje, u četvrtak i nova južina i zatopljenje

Danas će na Jadranu biti pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano vrijeme, ujutro na istoku ponegdje uz malo kiše. Sredinom dana i poslijepodne mogući su kratkotrajni pljuskovi uglavnom u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Na Jadranu većinom umjereno jugo i južni vjetar, prijepodne na sjevernom dijelu prolazno jaka bura. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32°C, javlja DHMZ.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom srijede slijedi razvedravanje, u četvrtak i nova južina i zatopljenje, ali već od drugog dijela petka opet promjenjivo, uz pljuskove, grmljavinu i lokalno nevrijeme, pri čemu će i osjetno osvježiti, najprije na kopnu, zatim posvuda, javlja HRT.

"U četvrtak na kopnu južina, pretežno sunčano i vruće. Krajem dana uz granicu sa Slovenijom raste vjerojatnost pljuskova s grmljavinom. Od petka nestabilno s kišom, često u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, pa bi lokalno mogla pasti znatnija količina. Temperatura zraka osjetno će se sniziti. Četvrtak na Jadranu pravi ljetni – sunčan i vruć dan. Jugo će jačati prije pljuskova praćenih grmljavinom, koji u petak stižu sa zapada. Lokalno će pasti obilna kiša u kratkom vremenu. Nakon prolaska nevera jugo će slabjeti, a na sjeveru će okretati na buru i sjeverozapadni vjetar. U subotu svježije te i dalje nestabilno, a jačih pljuskova bit će na jugu", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: U mjestu Ilirska Bistrica se razvio manji tornado

 

Ključne riječi

Komentara 9

LE
LeonardoGoldman
08:41 02.08.2023.

Koliko vidim prema prognoziranim temperaturama vise djeluje da smo u fazi zahladjenja, a ne zatopljenja.

YO
yopi
09:09 02.08.2023.

Koje je boje meteoalarm, kada se gasi i hocemo li dobit sms?

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:17 02.08.2023.

Svašta su nadrobili.Nešto od toga će i pogoditi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije