Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Opet ovrha pacijentu na 940 kn zbog 25 kn participacije s Rebra

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u listopadu 2017. pozvao je ravnatelje bolnica da takve slučajeve rješavaju kontaktiranjem s pacijentima
14. ožujka 2018. u 14:00 23 komentara 5987 prikaza
KBC Rebro
Foto: Borna Filić/PIXSELL

KBC Rebro i dalje šalje ovrhe za participaciju! U veljači je pacijenta, koji se više ne može ni sjetiti posjeta bolnici, jedno odvjetničko društvo ovršilo za 940,09 kuna. Masovne ovrhe nad pacijentima koji su ostali dužni po 25 kuna participacije KBC-u Rebro, mahom zato što je nisu mogli ni platiti zbog kasnonoćnih dolazaka i sličnih birokratskih razloga, izazvale su masovni bunt po društvenim mrežama u listopadu prošle godine.

Blokirani Akcija Spasimo blokirane! Ovo su mjere koje bi Vlada morala donijeti hitno

Svoj je slučaj na Facebooku prvi obznanio Gordan Lauc, profesor s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu, koji je za isti iznos dobio ovrhu od 700 kuna, a onda je krenula lančana reakcija – stotine pacijenata posvjedočilo je isti scenarij, a nakon što je Lauc DORH-u podnio kaznenu prijavu u kojoj iskazuje sumnju da su se odvjetničko društvo i uprava KBC-a udružili u “zločinačku organizaciju” kako bi ostvarili nepripadajuću dobit ovršavanjem računa nakon dvije godine, ministar zdravstva Milan Kujundžić pozvao je ravnatelje bolnica da odustanu od te prakse i s Rebra su obećali da to više neće raditi.

No, obećanje nije bilo duga vijeka i 25 kuna duga tko zna otkada poraslo je u ovrsi za: 250 kuna za sastavljanje ovršnog prijedloga u odvjetničkom uredu, uvećano za 62,5 kuna PDV-a, još 250 kuna za pribavljanje potvrde o ovršnosti i 62,5 kuna pripadajućeg PDV-a, 125 kuna te 31,25 kuna PDV-a za sastavljanje ovršnog prijedloga svim sudionicima i 200 kuna Finine naknade. Javnom bilježniku pripalo je još 60 kuna naknade i 15 kuna PDV-a za taj posao te 30 kuna i 7,5 kuna PDV-a za izdavanje klauzule o pravomoćnosti. Uvećano za poštarinu, ukupno – točno 940,9 kuna. Što se dogodilo s preporukom ministra zdravstva da bolnice takve slučajeve rješavaju kontaktiranjem s pacijentima i pozivom na plaćanje pravog duga od – 25 kuna?

Akcija Spasimo blokirane Za banke sam bila prestara pa sam uzela kobni kredit 's bandere' Split: Joško Mikrut ovršen je kao jamac Spasimo blokirane! (8) 'Ovršen sam kao jamac za 342.000 kn glavnice i čak 767.000 kamata' KRIŽEVCI Banke naplaćuju dugove mrtvacima, no ova se malo preračunala
Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
 • Aedes2017:

  Dragi i lipi moji uzmite u ruke ,,Proces ,, od Kafke,biti će vam lakše.

 • koraknaprijed:

  Ovome se stvarno mora stati na kraj,nepošteno je,ponižavajuće je i antihrvatski je,DOSTA JE!

 • Avatar mamazel
  mamazel:

  Bravvo, moratorij na ovrhe i institut oprosta duga, ima nas 350 000!