Naslovnica Vijesti Hrvatska

Opet će im se suditi zbog prosvjeda u Varšavskoj

Visoki prekršajni sud RH prihvatio je žalbu policije i nije se složio sa stavom nižeg suda da nije bilo remećenja reda i mira.
19. listopada 2010. u 18:30 11 komentara 2 prikaza
\'15.07.2010., Zagreb - Policija je jutros oko 4.45 postavila ograde oko gradilista Cvjetni prolaz Hoto grupe u Varsavskoj, gdje se namjerava graditi ulaz u garazu i osigurala je to podrucje da bi rad
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Visoki prekršajni sud RH nije se složio sa zaključkom zagrebačkoga Prekršajnog suda da prosvjednici iz Varšavske nisu remetili javni red i mir te je ukinuo presudu i naložio novo suđenje. Oslobađajuća presuda prosvjednicima Katji Crevar, Ivani Jandrić, Vedranu Gračanu i Tomislavu Tomaševiću ukinuta je.

Time je viši sud prihvatio žalbu I. zagrebačke policijske postaje da su okrivljeni počinili prekršaj jer su ometali policijsko osiguranje za prosvjeda tako što su odnijeli traku "Stop policija", vikali na sav glas u 4 ujutro, oglušivali se na upozorenja policajaca te su aktivnim otporom uznemirili građane, koji su masovno počeli izlaziti na prozore i balkone.

To što su imali odobrenje za prosvjed na kojem su vikali "Ne damo Varšavsku" ne znači samo po sebi da pritom nisu mogli napraviti prekršaj. Sud podsjeća i da su policajci područje prosvjeda zakonito ogradili, a jasno postavljena traka "stop policija" u sebi sadrži zakonitu naredbu čiji je sadržaj notoran i ne mora se dokazivati.

Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Ove klošare kaj su demonstrirali i remetili javni red i mir u Varšavskoj treba zatvoriti malo duže. Tamo su vježbali jogu i isfuravali svoje srpstvo i jugoslavenštinu instruirani iz SDPa. Sve neki Uršule, Jovani,Svetozari.... Van s tom bagrom iz našeg Zagreba.

  • IDujas:

    Ta pravna država čini se malo pomalo počinje raditi kako treba.

  • Milkica:

    A zakaj nema murje kad \"naša mladost\" loče i urliče na Martinovki? Kaj njih ne hapse i ne sude im zbog narušavanja javnog reda i mira, tj. deranja, razbijanja, pišanja, bljuvanja?