Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdvajanje djelatnosti

Opačić: Svima nam je u interesu zaštita radnika!

Milanka Opačić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
17.02.2014.
u 17:37

– Slijedit ćemo primjere europske prakse, svima nam je u interesu zaštita radnika. Kad je o izdvajanju riječ, zdravstvo je tu specifična cjelina i izdvajanja tu najvjerojatnije ne bi trebalo biti jer jer bi ono moglo ugroziti živote građana u bolnicama – rekla je Opačić

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić sastala se s čelnicima sindikata državnih i javnih službi i pozvala ih na tripartitno dogovaranje o outsourcingu, odnosno o izdvajanju djelatnosti kao što su čišćenje i kuhinja iz sustava.

– Slijedit ćemo primjere europske prakse, svima nam je u interesu zaštita radnika. Kad je o izdvajanju riječ, zdravstvo je tu specifična cjelina i izdvajanja tu najvjerojatnije ne bi trebalo biti jer jer bi ono moglo ugroziti živote građana u bolnicama – rekla je Opačić. Napomenula je i da se obrađuju podaci o poslovima predviđenima za izdvajanje, s detaljima kao što je težina rublja koje se pere i koliko će ljudi u mirovinu za tri godine, kako bi se došlo to rješenja.

Spomenka Avberšek iz samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi kazala je da je potpredsjednica vrlo dobro upoznata sa specifičnostima djelatnosti higijene i kuhinje, odnosno dijete u bolnicama te da se nada da će to i ispoštovati.

– I ministar Ostojić je potvrdio da pacijenti moraju biti u prvom planu – kazala je Avberšek. 

>> 'Narudžbu svih 20 limuzina dobili smo od stručnih službi u ministarstvima'

Komentara 29

DU
Deleted user
17:45 17.02.2014.

A kako bi bilo da "outsoursamo" cijelu vladu????

NV
novo vriijeme
18:31 17.02.2014.

Ovo je uvredljiva izjava za građane, ipak tako glupi nismo.

Avatar Dr.Hook
Dr.Hook
18:29 17.02.2014.

Majke ti,koliko floskula ovi mogu izrecitirati u tako malo vremena..Pa,vidimo kako vam je stalo do pacijenata,i time što će šečeraši plačati inzulin,i po stanju u zdravstvu,listama čekanja..Zar zaista mislite da smo ludi,slijepi i njemi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije