Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Olujno nevrijeme pogodilo lepoglavski kraj: Poplavljeni podrumi, uništeni vrtovi...

Nešto iza 22 sata u vrlo kratkom periodu pala je velika količina oborina, kiša i tuča što je prouzročilo brojne štete kod građana uslijed izlijevanja pojedinih potoka
15. kolovoza 2020. u 15:11 6 komentara 11705 prikaza
Nevrijeme u Lepoglavi
Foto: Grad Lepoglava
Pogledajte galeriju 1/8

Snažno grmljavinsko nevrijeme koje je sinoć pogodilo lepoglavski kraj, najviše naselja Kamenica, Žarovnica i Kameničko Podgorje ne pamte ni najstariji stanovnici tih naselja. Nešto iza 22 sata na taj je dio Lepoglave u vrlo kratkom periodu pala velika količina oborina, kiša i tuča što je prouzročilo brojne štete kod građana uslijed izlijevanja pojedinih potoka i poplavnih uvjeta. Na preko desetak raznih intervencija, kako bi pomogli građanima u nevolji izašla sva tri lepoglavska dobrovoljna vatrogasna društva.

Rashladilo VIDEO Škorpikova opet poplavila. Nevrijeme uz jak vjetar i kišu pogodilo Zagreb

- Nakon što se kiša smirila, još smo tamo iza ponoći osigurali da se ceste očiste do sigurne prohodnosti, a jutros smo obišli najkritičnije dijelove grada kako bi zaokružili prioritetne aktivnosti uklanjanja odrona zemlje, ostataka nanosa šudra na prometnice i kroz razgovor s građanima procijenili štete koje su mnogima od njih nastale nakon nevremena. Ekipe su još uvijek na terenu i nastavljaju s preostalim radovima – kazao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač koji je s vatrogascima bio na terenu rano jutros.

Video: Nevrijeme opet zahvatilo Zagreb

I dok su vatrogasci lepoglavskih dobrovoljnih vatrogasnih društava ponovno pokazali kako su prva i glavna operativna snaga kad treba zaštititi građane i njihovu imovinu, posebno su se iskazali i sami građani koji su jedni drugima uskočili u pomoć u najkritičnijem trenutku kako bi spriječili još veće štete.

nevrijeme tuča i bujice Snažno nevrijeme u Dalmatinskoj zagori. Temperatura u Sinju u pola sata pala 14 stupnjeva

- Na nama je sad da procijenimo situaciju i osmislimo preventivne zahvate u prostoru da se ovo više nikad ne ponovi. Moglo je biti daleko gore, ali za većinu ljudi kojima su jučer stradali usjevi, vrtovi, vinogradi ili podrumi ipak nije moglo biti gore. Hvala zato svim službama, kako našim lokalnim, odnosno gradskim tako i onim županijskim koje su sve reagirale promptno, stručno i kvalitetno da se građanima maksimalno pomogne u ovoj, za neke, oluji stoljeća – zaključio je Kovač.

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • matan91:

    bandić je kriv, 100%

  • Deleted user:

    Isusek, ne vodu f plenicu!

  • larala:

    Bitno da mi plaćamo vodni doprinos, naknade, slivne vode itd....Apetiti baba i stričeva se moraju namiriti i svaka ova poplava kod malo većeg pljuska je dodatna lova u proračun, 25% od PDV-a za nov namještaj, bijelu tehniku itd...ma di će bolje za politiku.